Mainos

Palkkamurhan Suomeen tilannut tunnusti Ruotsin rikoshistorian mittavimman ryöstön – teko vanheni viime kuussa

Ruotsalainen rap-yhtye Kartellenin perustaja Leo Carmona myöntää suunnitelleensa vuonna 2002 Arlandan lentokentällä tehdyn rahalastin ryöstön. Ryöstäjät saivat haltuunsa 44 miljoonaa kruunua säkkeihin sullottuna ja katosivat sen jälkeen kuin tuhka tuuleen.

– Suunnittelin sen, olin mukana ja toteutin sen, Carmona myöntää aikakauslehti ETC:n haastattelussa. Lehti julkaistaan ensi lauantaina.

Kolme aseistettua ryöstäjää tunkeutui 12. kesäkuuta 2002 Arlandassa SAS:n koneeseen, hyökkäsivät kahden vartijan kimppuun ja veivät rahat, jotka ovat yhä kateissa.

Ketään ei ole tuomittu teosta. Tapaus julistettiin vanhentuneeksi aiemmin tänä vuonna. 

Carmona, jota on jo epäilty osallisuudesta ryöstöön, sanoo olevansa pahoillaan teosta.

– Kadun syvästi, se on tuhonnut elämäni. Aion ottaa yhteyttä (rahakuljetusta suojanneisiin) vartioihin ja pyydän anteeksi.

2:22

Carmona perusti vuonna 2008 kiistellyn rap-yhtye Kartellenin, mutta yhtye käytännössä lopetti esiintymiset viime vuonna. Hän kirjoittaa parhaillaan omaan elämäänsä perustuvaa romaania.

– Minulla ei ole sitä vihaa, jota Kartellenin vetämiseen tarvitaan, Carmona sanoo. 

Carmona istuu elinkautista vankeutta yllytyksestä murhaan. Tapaus liittyy ruotsalaisturkkilaisen Volkan Ünsalin murhaan Helsingin Vuosaaressa 2003. Ünsalin ruumista ei koskaan löydetty, mutta murhasta tuomittiin Carmonan lisäksi kolme suomalaista ammattirikollista.

Hiljattain keskusrikospoliisi on avannut jutun tutkinnan uudelleen.

Carmonan mukaan Ünsal yritti ryöstää rahat kahdelta ryöstössä mukana olleelta mieheltä. Hänen onnistui saada mukaansa pieni summa rahaa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.