Paljon parjattu Ruotsi pomppasi yhtäkkiä pudotuspelisijoille – Jokereista tuttu puolustaja toi helpotusta

Ruotsi tuskaili jääkiekon MM-kisoissa tovin Iso-Britanniaa vastaan. Tre Kronor nousi kuitenkin tappioasemasta 4–1-voittoon ja harppasi lohkojumbon paikalta pudotuspelisijoille.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Ison-Britannian maalitykki Liam Kirk vei joukkueensa yllätysjohtoon erikoisella osumalla avauserässä. Hän heitti kiekon rystyllä maalille samalla kun Ruotsin NHL-hyökkääjä Rickard Rakell kaatoi brittien Brendan Connollyn.

Connolly liukui maaliin ja kolasi Ruotsin maalivahti Viktor Fasthin mennessään. Fasth ei pystynyt torjumaan kiekkoa, joka painui häkkiin. Minuuttien videotarkistelun jälkeen osuma hyväksyttiin, ja Kirk nousi yksin Riian maalipörssin ykköseksi Riian MM-turnauksen viidennellä kaapillaan.

Marcus Sörensen toi Ruotsin kuitenkin avauserässä ylivoimalla 1–1-tasalukemiin, ja toisessa erässä Tre Kronor paineli kahden maalin karkumatkalle.

Jokereissa kuluneella kaudella pelannut Jonathan Pudas toi helpotusta tällättyään toisessa erässä 2–1-voittorysän vastaansanomattomalla lyöntilaukauksellaan. Pudas onnistui MM-turnauksessa ensi kertaa maalinteossa (video jutun ylälaidassa).

Mario Kempen rannekuti tuotti keltapaitojen kolmannen osuman, ja sama mies kaunisteli lukemia kolmannessa erässä putattuaan oman laukauksensa irtokiekon maaliviivan tuntumasta rysään.

MM-kisojen aikana surkeista otteistaan paljon parjattu Ruotsi nousi A-lohkossa viimeiseltä kahdeksannelta sijalta neljänneksi, kiinni viimeiseen pudotuspelipaikkaan. Tre Kronorilla on nyt viiden ottelun jälkeen kuusi pistettä.

Lohkon pudotuspelipaikoista tullaan käymään tuimaa taistelua, eikä Ruotsin tilanne ole lainkaan helppo. Ottelun Tre Kronoria vähemmän pelanneet Tshekki ja Tanska ovat yhden pisteen päässä ja Valko-Venäjä kaksi pinnaa perässä. Iso-Britannia on pelannut Ruotsin tavoin viisi ottelua, ja se on nyt lohkojumbona neljällä pisteellään.

Ruotsi kohtaa vielä A-lohkossa vaikeat vastustajat Slovakian ja Venäjän. A-lohkon iltaottelussa kello 20.15 yhteen iskevät tänään Tanska ja Valko-Venäjä.

Lue myös:

    Uusimmat