Paljastus: Lewis Hamiltonin osallistuminen Kanadan GP:hen oli vaarassa

Mercdes ei tiennyt, pystyisikö Kanadan GP:n voittoon ajanut Lewis Hamilton edes osallistumaan sunnuntain kisaan. Syy tälle oli vuoto, jonka Mercedes havaitsi lauantaina illalla.

Hamilton nappasi lopulta voiton, varsin hurjan draaman kautta. Taustalla oli Ferrarin Sebastian Vettelin saama aikarangaistus. Ruutulipulle toisena ajanut Hamilton oli alle viiden sekunnin päässä Vettelistä, minkä myötä sijoitukset vaihtuivat.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff paljasti, että saksalaistalli joutui tekemään töitä aivan loppumetreille saakka, jotta Hamilton saatiin mukaan kisaan.

– Voiton takana, kulisseissa, viikonloppu oli erittäin vaikea. Lewisin auto oli miljoonissa osissa hydrauliikkavuodon takia, Wolff sanoi Motorsport.com:n mukaan.

Mercedes teki töitä Hamiltonin auton kimpussa vielä kisan alla. Wolff tekikin paljastuksen kyseiseen ajankohtaan liittyen.

– Emme olleet varmoja, että pystyisikö hän ajamaan kisassa tai ylipäätänsä siitä, että pääsisikö hän maaliin asti. Sen lisäksi puolet tallista oli flunssan parissa, mitä kukaan ei nähnyt.

– Sen lisäksi Lance(Strollin) auton moottori pamahti, emmekä tienneet, että miten se vaikuttaisi meidän suhteen, Wolff viittasi Racingin Pointin kanadalaiskuljettajaan, jonka päivitetty Mercedeksen kone syöksi liekkejä perjantain vapaissa harjoituksissa.

– Ylipäätänsä tämä oli yksi vaikeimmista kisaviikonlopuista, mitä meillä on ollut miesmuistiin. Vaikka toki se ei välttämättä näyttänyt siltä, Mercedes-pomo pohti.

Wolff viittasi vaikeuksissa myös perjantaihin, jolloin Mercedes-kuski Hamilton ajautui päin seinää harjoituksissa. Myös tallin suomalaiskuski Valtteri Bottas oli kokea draamaa, kun hän pyörähti ja oli lähellä päätyä seinään lauantain aika-ajojen kolmannessa osiossa. 

Lue myös:

    Uusimmat