Pakka sekaisin? 8 tapaa, jotka kannattaa omaksua järjestelmällisiltä ihmisiltä

Onko elämässäsi ja kodissasi kaikki hujan hajan? Nappaa vinkit järjestelmällisiltä ihmisiltä ja säästä aikaa ja rahaa.

Järjestelmälliset ihmiset suunnittelevat, järjestelevät ja pystyvät myös asettamaan tavoitteita itselleen.  Jos itse olet kaukana tästä persoonallisuustyypistä, kannattaa ehkä napata vinkki jos toinenkin A-tyypin ihmisiltä. Elämäsi saattaa helpottua huomattavasti!

Lue, mitkä vinkit ainakin ovat kokeilemisen arvoisia!

1. Käytä kolmea pyykkikoria

Yksi pyykkikori tummille vaatteille, toinen värillisille ja kolmas valkoisille. Näin et pilaa valkoista suosikkipaitaasi tihkuvan mustalla hameellasi edes vahingossa. Säästät myös paljon aikaa, kun voit helposti napata pyykit koneeseen järjestelemättä niitä enää siinä vaiheessa.

2. Pese sukat verkkopussissa

Niinkin pieni asia kuin sukkien katoaminen pesussa saattaa olla hyvinkin ärsyttävää. Jos et halua tuhlata enää yhtään aamua kadonneiden sukkien metsästykseen, pese sukat verkkopussissa. Näin sukkaparit pysyvät yhdessä. Ja jotta todella tulisit laittaneeksi sukat verkkopussiin, kiinnitä pussi pyykkikoriisi, jotta voit heittää sukat samantien sinne samalla, kun laitat muut vaatteesi koriin.

3. Tee tehtävälista

Paras asia tehtävälistoissa on se tunne, kun pääset vetämään viivoja jo tehtyjen hommien yli. Jos olet jo haka tehtävälistoissa, voit nousta seuraavalle tasolle ja lisätä listalle yhden muutettavan asian jokaisesta kotisi huoneesta. Näin saat asuntosi aivan uuteen järjestykseen.

4. Kokeile käsinpesua

Jos sinulla ei ole montaa vaatetta pestävänäsi, kokeile pestä ne käsin. Säästät aikaa, kun et odottele, milloin pyykkikorissasi on tarpeeksi vaatteita, jotta olisi taloudellisesti järkevää pestä ne koneessa.

5. Järjestele vaatekaappisi

Jaa vaatekaappisi sisältö kolmeen kasaan: Pidä, Lahjoita ja Heitä pois. Järjestä Pidä-kasan vaatteet esimerkiksi tyylin tai värin mukaan. Näin sinun on helppo löytää kaapista juuri ne vaatteet, jotka haluat.

6. Tee viikkorutiini

Haluaisitko käydä salilla kolme kertaa viikossa? Tai saada lakanat pestyksi kerran viikkoon? Varmistaaksesi, että pysyt tavoitteissasi, merkitse kalenteriin halutut salipäivät, pyykkipäivät ja kaikki muut asiat, jotka viikon aikana haluat saada aikaiseksi. Kun tavoitteet on merkitty ylös, niistä on helpompi pitää kiinni.

7. Suunnittele ruokailut

Suunnittele koko viikon ruoat etukäteen ja kirjoita ne ylös vaikka liitutaululle. Elämääsi helpottaa, kun enää ruokakaupassa ei tarvitse miettiä, mitä ostaa. Säästyt myös ylimääräisiltä reissuilta, kun et joudu hyvin suunnitellun ruokalistan ansiosta palaamaan enää kauppaan ostamaan unohtuneita tarvikkeita.

8. Tee kuukausibudjetti

Ala seurata, mihin rahasi oikeastaan kulutat ja säästä jokin tietty summa kuukaudesta vaikka ensi kesän lomailua varten! Jo jättämällä euron aamukahvin pois rutiineistasi, säästät vuodessa yli 200 euroa.

Lähde: BrightNest

Lue myös:

    Uusimmat