Pakettimatkat houkuttivat suomalaisia – katso vuoden 2014 suosikkikohteet

Vuosi 2014 oli pakettimatkojen vuosi, kertoo nettimatkatoimisto Travellink. Myytyjen lennot ja hotellin sisältävien pakettimatkojen määrä kasvoi Suomessa lähes 10 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. 

– Yhä useammat asiakkaat huomaavat, että lennot ja hotelli kannattaa ostaa yhdessä paketissa, Travellinkin maajohtaja Anne-Marjut Väänänen sanoo.

10 suosituinta suurkaupunkia 2014

Berliini (1)
Lontoo (2)
Praha (7)
Rooma (5)
Riika (8)
Barcelona (3)
Budapest (4)
Pariisi (6)
Kööpenhamina (10)
Tukholma (uusi)

(Sulkeissa edellisvuoden sijoitus)

– Lentojen ja hotellin ostaminen yhdessä on yleisesti edullisempaa kuin niiden ostaminen erikseen. Lisäksi valmismatkalaki suojaa odottamattomissa tapahtumissa.

10 suosituinta aurinkolomakohdetta 2014

Malaga (2)
Dubrovnik (3)
Nizza (1)
Palma (4)
Alicante (7)
Malta (5)
Gran Canaria
Dubai (8)
Antalya (9)
Split (uusi)

(Sulkeissa edellisvuoden sijoitus)

Lontoo ja Espanja kärjessä – Tukholma ja Split uutuuksia

Vuonna 2014 useimmat pakettimatkat Suomesta suuntautuivat Berliiniin ja Espanjaan. Suurkaupungit ovat pääasiassa samoja kuin edellisvuonna, vaikka järjestys onkin muuttunut. Esimerkiksi Riika on noussut kahdeksannelta sijalta viidenneksi. Uusi tulokas kymmenen kärjessä on Tukholma. Barcelona on pudonnut muutaman sijan, mutta mahtuu edelleen kymmenen joukkoon.

Kymmenen suosituimman aurinkolomakohteen joukossa on peräti neljä espanjalaiskaupunkia. Kiinnostus Espanjaa kohtaan oli suuri kaikissa Pohjoismaissa, mutta kohteet vaihtelivat. Ruotsalaisia houkutteli eniten Palma, tanskalaiset ja suomalaiset valitsivat Malagan ja norjalaiset suuntasivat Gran Canarialle. Vuoden 2014 suosituin aurinkolomakohde oli Malaga ja listan uusi tulokas Kroatian Split.

Tilastot perustuvat Suomesta alkaneisiin ostettuihin pakettimatkoihin 29.12.2014 asti.

Lähde: Travellink

Lue myös:

    Uusimmat