Päivitä sisustuksesi päivässä!

Onko sinulla juhlat viikonloppuna tai tärkeä vieras tiedossa, mutta kotisi on tylsyyden synonyymi? Älä lannistu, yhden päivän aikana voi saada ihmeitä aikaan!

Katso asuntoasi uusin silmin: mitä sieltä puuttuu? Ovatko ongelmana värit, tilanpuute, liiallinen tavaramäärä tai ehkä yhdenmukaisen linjan puuttuminen? Analysoi kotisi kunnolla, sillä se on pikapäivityksen tärkein vaihe.

Myös perussiivous on tärkeää, sillä likaisessa kodissa mikään ei näytä hyvältä. Panosta siis siihen, että kotisi on puhdas ja raikas ennen kuin lähdet muuttamaan mitään muuta.

Puuttuuko kodistasi taidetta? Hyödynnä lasten värikkäät piirustukset tai hanki nopeasti muutama värikäs juliste, joihin voit ostaa hyvännäköiset kehykset. Myös seinään kiinnitettävillä sisustustarroilla saat uutta ilmettä aikaan nopeasti, vaivattomasti ja ennen kaikkea tyylillä.

Vai onko ongelmasi valaistus? Liian kova valo voi tehdä huoneesta arkisen, eikä mikään muuta sisustusta niin dramaattisesti kuin tunnelmalliset sisustuslamput.

Myös tuoreet kukat tai värikkäät syysoksat piristävät huoneen ilmettä nopeasti. Voit myös suunnistaa luontoon ja kerätä sieltä ainekset todelliseen taideteokseen. Asettelemalla oikein kiviä, oksia, käpyjä, marjoja ja kauniita oksia voit saada aikaan mitä upeampia asetelmia.

Tyylikkäässä kodissa ei ole liikaa tavaraa

Usein huonekaluissa vähemmän on enemmän, sillä tila kalusteiden ympärillä tuo avaruuden ja tilan tuntua huoneeseen. Myös pikkuesineitä voi olla liikaa, jolloin kotisi sisustus vaikuttaa sekavalta ja rauhattomalta.

Liiallisesta tavarasta selviää helposti: mieti mitä oikeasti tarvitset ja onko jokin täysin tarpeetonta? Pikkutavaroille voit hankkia koreja ja muita sopivia säilytysratkaisuja, huonekalut voit viedä kierrätykseen tai kuljettaa varastoon myöhempää käyttöä varten. Helppoa ja yksinkertaista.

Onko sinullakin kaunis lattia, kuten useimmissa suomalaiskodeissa? Mitäpä jos poistaisit muutaman maton sen edestä, sillä ne ovat usein turhia ja peittävät suotta alleen yhden kotimme upeimmista elementeistä.

Kylpyhuoneeseen luksusta

Kaikki ansaitsevat kauniin kylpyhuoneen, eikä siihen tarvitse edes kuluttaa suuria summia rahaa. Pelkällä suihkuverhon ja maton päivittymisellä voi saada ihmeitä aikaan. Hylkää muoviesineet ja epäesteettiset tavarat piilottamalla ne kaappeihin tai hankkimalla niille kauniita säilytyskoreja ja astioita.

Vieraita varten voit sytyttää myös vaikkapa muutaman tuoksukynttilän, sillä ne ovat ehdottomasti edullisin tapa luoda eleganttia tunnelmaa.

Kaunista keittiöön

Rakastatko kokkaamista? Jos vastaus kysymykseen on kyllä, sinulta todennäköisesti myös löytyy paljon kokkikirjoja. Älä turhaan piilota niitä kaappiin, vaan pinoa kauneimmat teokset vaikkapa ikkunalaudalle tai keittiötasolle. Ne tuovat väriä ja elämää keittiöösi

Myös kauniit astiat ansaitsevat paikan parrasvaloissa. Muista kuitenkin jälleen kohtuus kaikessa, jotta tavarapaljous ei vaikuta epäsiistiltä.

Kärsitkö rumista keittiökaapeista? Vanhan tutun sisustusneuvon mukaisesti korosta sitä, mitä et voi peittää. Jos kaapistosi on suoraan 70-luvulta, tee siitä koko keittiön teema.

Kuvat: Luhta/ Rintala Meuble/ Tikkurila/ SXC

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja