"Päivisin se on kuin helvetti" – MTV vieraili MM-Qatarin kohualueella, kuvaaminen kiellettiin välittömästi

MTV vieraili qatarilaisessa telttakylässä MM-kisojen avauspäivänä – järjestäjät kielsivät yllättäen kuvaamisen 1:30
MTV vieraili qatarilaisessa telttakylässä MM-kisojen avauspäivänä – järjestäjät kielsivät yllättäen kuvaamisen

Qatarin MM-kisojen avauspäivänä Lusailin stadionin läheisyydessä sijaitseva telttakylä on pahasti keskeneräinen. MTV vieraili paikalla, mutta kuvaaminen keskeytettiin yllättäen. 

MTV:n kuvausryhmä pääsi alueelle sisään akkreditointitietoja näyttämällä. Noin tunnin matkan päässä pääkaupungista Dohasta sijaitsevassa fanikylässä vierailu loppui kuitenkin lyhyeen. Paikalle osunut järjestäjä kielsi kuvaamisen alueella.

Tältä kohualueella näyttää kisojen avauspäivänä. Täysin keskeneräisessä telttakylässä on tarkoitus majoittaa 3600 ihmistä. Katso pääkuvan videolta MTV:n juttu paikan päältä. 

Telttakylästä vastaavaa ylintä tahoa yritettiin tavoitella kuvausluvan tiimoilta tuloksetta. Lähistöltä tavoitetut alueella majoittuvat ihmiset kieltäytyivät järjestäen MTV:n haastattelusta. 

Alue on täysin keskeneräinen, vaikka kisat alkavat tänään. Kyseisessä telttakylässä pitäisi majoittua huomisesta alkaen peräti 3600 ihmistä. Paikalla on edelleen rakennuskoneita ja työt jatkuvat kisojen alettua. 

BBC tapasi aiemmin paikan päällä japanilaisen Shogo Nakashiman. Hän majoittuu alueella kisojen aikana peräti kaksi viikkoa. 

– Päivisin se on kuin helvetti. Aavikolla on liian kuuma, Nakashima kertoo. 

– En voi muuttaa majoitustani juuri nyt, joten minun on hyväksyttävä se ja odotettava Japanin ottelua, Nakashima totesi.

Lisäksi paikalla majoittuvat fanit kertovat, että kaupat ovat kiinni, eikä juomavettä ole. Vallitseva mielipide ihmisillä on, että majoitus ei vastaa millään tavalla sitä, mitä siitä on maksettu. Yö telttakylässä maksaa arviolta 175 puntaa. 

Lue myös:

    Uusimmat