Gary Neville ripittää todella outoja kommentteja laukoneen FIFA-pomon – "Skandaalimaista"

Parjatulta Fifa-pomolta Gianni Infantinolta hämmästyttävä puheenvuoro –"Tunnen itseni homoseksuaaliksi" 0:53
Video: Parjatulta FIFA-pomolta Gianni Infantinolta hämmästyttävä puheenvuoro – "Tunnen itseni homoseksuaaliksi"

FIFA:n presidentti Gianni Infantino laukoi todella outoja ja hämmentäviä kommentteja Qatarin MM-kisojen avauksen alla pidetyssä lehdistötilaisuudessa. Infantino kertoi muun muassa ”tuntevansa itsensä homoseksuaaliksi”. Jalkapallolegenda Gary Neville häpesi silmät päästään FIFA-pomon puheita, ripittäen Infantinon rajuin sanakääntein.

MAINOS

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Qatar on ollut kovan kritiikin kohteena sen heikon ihmisoikeustilanteen ja kisojen valmisteluissa kuolleiden siirtotyöläisten takia. Infantino mitä ilmeisesti yritti osoittaa puheessaan myötätuntoa syrjäytyneitä ihmisryhmiä kohtaan. Infantino luetteli yksitellen erinäköisiä vähemmistöjä, pukien itsensä niiden asemaan.

Puhe näkyy jutun pääkuvan videolta.

Infantino viittasi omaan historiaansa ja siihen, miten hän kasvoi siirtotyöläisenä Sveitsissä, joutuen kiusatuksi muun muassa pisamiensa vuoksi.

– En tietenkään ole qatarilainen, arabi, afrikkalainen, homo tai vammainen, mutta minusta tuntuu siltä, koska tiedän, mitä tarkoittaa tulla syrjityksi ulkomaalaisena vieraassa maassa, Infantino selitti.

Puhe herätti hämmennystä ympäri maailmaa.

Englannin entinen maajoukkuepuolustaja Gary Neville antoi palaa Infantinosta beIN Sportsin lähetyksessä.

– Olen vieraillut Manchester Unitedin kanssa eri puolilla maailmaa. On selvää, että jalkapalloa pitää viedä kaikkialle. Hän on kuitenkin karmiva johtokasvo koko lajille, Neville tylytti Infantinoa.

– Jotkut jutut, mitä hän laukoi, olivat niin epäsopivia, eikä hänen olisi pitänyt sanoa niitä ääneen. Hänen pitäisi olla kuin valtiomies, joka tuo ihmisiä yhteen. Hän on jalkapallon maailmanlaajuinen edustaja, eikä hänen tehtävänsä ole vastata yhdelle tai kahdelle maalle.

– Olen lopen kyllästynyt näihin johtajiin kuten (Boris) Johnsoniin, (Donald) Trumpiin, Infantinoon ja (Sepp) Blatteriin – he eivät yhdistä ihmisiä, heidän takiaan ihmiset hajaantuvat vastakkaisiin leireihin.

– Jotkut jutut, mitä hän sanoi, esimerkiksi se, että ”olen siirtotyöläinen” tai että ”olen vammainen” olivat skandaalimaisia heittoja. Hänen ei pitäisi käyttää tuollaista kieltä tai tuollaisia termejä, Neville kritisoi.

Qatarin tilanne on ollut isosti tapetilla myös Englannissa. Jalkapallolegenda Gary Lineker avasi BBC:n lähetyksen sanoilla ”nämä ovat kaikkien aikojen ristiriitaisimmat jalkapallon MM-kisat”.

Lue myös:

    Uusimmat