Päiväunet pipossa ja kiipeilyä seinillä – orvot oravanpoikaset keräävät voimia Hannen kotihoidossa

Hanne Martimolla on hoidossaan neljä oravanpoikasta, jotka eivät pärjäisi luonnossa omillaan.

Rovaniemeläinen Hanne Martimo pitää vapaaehtoisena villieläinten kotihoitajana huolta nälkiintyneistä ja orvoista oravanpoikasista, joita ihmiset ovat löytäneet. Hän on jatkuvasti yhteydessä paikallisen eläinsuojeluyhdistyksen kanssa oikeanlaisesta hoidosta.

– Pienten poikasten kanssa työllistää se, että niitä pitää ruokkia maidolla muutaman tunnin välein, Martimo kertoo.

Nyt kuusiviikkoisista oravanpoikasista kaksi tuli hänelle pahasti nälkiintyneenä, mutta ovat hyvällä hoidolla toipuneet, ja syövät nyt myös kiinteää ruokaa, kuten yllä olevalta videolta näkyy.

Juttu jatkuu videon alla.

Kohta luonto täytyy pienistä eläimistä: Vain näissä tapauksissa kannattaa auttaa puusta pudonnutta oravanpoikasta 3:15
Putosiko oravanpoika puusta? Vain näissä tapauksissa kannattaa auttaa.

Luontoon palautus tavoitteena

Hoidon tavoitteena on palauttaa oravat luontoon sitten, kun ne ovat tarpeeksi vanhoja pärjäämään omillaan. Nyt sisähäkissä asustavat oravat on tarkoitus siirtää avoimeen ulkohäkkiin, josta ne voivat itsekseen siirtyä tutkiskelemaan kissoilta ja liikenteeltä turvallista lähiympäristöä ja lopulta itsenäistyä.

Martimon mukaan poikaset ovat hyvässä hoidossa reipastuneet huomattavasti, ja niillä onkin jo runsaasti virtaa ja kiipeilyhaluja.

– Ne hyppivät, kisailevat ja painivat. Oravat ovat niin temperamenttisia, säpäköitä ja rohkeita, ja siksi lempieläimiäni.

Seuraa hoidokkien riehakasta kiipeilyä jutun alusta löytyvältä videolta.

Lue myös:

    Uusimmat