Paita paljasti olkapään – oppilasta ei päästetty bussilla kotiin "sopimattoman" vaatteen vuoksi

Äiti suuttui amerikkalaiskoulun toiminnasta. Tytärtä ei päästetty kotiin koulubussilla, koska tämän paita oli epäasiallinen.

Amerikkalainen äiti India Middleton kertoo, että hänen teinitytärtään ei päästetty kotiin koulubussilla Pohjois-Carolinassa, koska tytön paita oli liian ”epäasiallinen”.

Äidin mukaan 16-vuotias Makhigha Davis oli laittanut päälleen perjantaina vaaleansinisen paidan, josta näkyi toinen olkapää. Opettajat tai henkilökunta eivät olleet kommentoineet paitaa mitenkään koko päivänä, mutta kun Makhigha oli nousemassa koulubussiin, vararehtori teki paidasta ongelman eikä päästänyt tyttöä lähtemään kotiin.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Indian mukaan tyttö oli viety toimistoon, josta tytär soitti hänelle ja pyysi äitiä hakemaan hänet. India ei kuitenkaan pystynyt hakemaan tytärtään, sillä hän oli töissä. Koulun hallinnolta hän kertoo saaneensa puhelun vasta viideltä.

Äiti ihmettelee koulun toimintaa

Kun India saapui koululle 17.45, hän löysi tyttärensä odottamassa koulun pihalta. Koulun hallinto ja henkilökunta olivat jo poistuneet.

– Jos lapseni ei annettu mennä bussiin sopimattoman vaatetuksen takia, miksi hänen annettaisiin olla koulun alueella tunnin ja 45 minuutin ajan tapauksen sattumisesta? hän kirjoittaa Facebookissa.

Äiti myös ihmettelee, miksi asia piti hoitaa perjantai-iltapäivänä eikä maanantaina koulussa.

– Ja uskon todella, että hallinnon pitäisi jäädä ja varmistaa, että lapset pääsevät bussiin päästäkseen kotiin turvallisesti, India jatkaa.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Koulu myöntää virheensä

Hoke County High School kertoo ottavansa vastuun tapauksesta ja myöntää, että koulun hallinnon olisi pitänyt olla paikalla siihen asti, kun oppilaat haetaan.

– Hoke County School ei esitä selityksiä vararehtorin huonolle harkintakyvylle. Paras tapa toimia olisi ollut oppilaan päästäminen bussiin perjantaina, koulu kommentoi.

Aiemminkin koulumaailmassa on valitettu opiskelijoiden pukeutumisesta. Muun muassa nämä 13-vuotiaan shortsit ja tämä samanikäisen paita ovat olleet liian paljastavia. 

Lähteet: FoxNews, ABC11, Facebook

***

0:42

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja