Fenkoli-pinaattirisotto
- 1 rkl oliiviöljyä (Lanfranchi oliiviöljyä)
- 1 fenkoli
- 2 salottisipulia
- 250 g risottoriisiä
- 2–3 dl valkoviiniä
- vedellä laimennettua kanalientä
- suolaa
- pippuria
- 250 g tuoretta pinaattia
- kourallinen raastettua parmesaania
- sitruunamehua (Limmi)
Hienonna fenkoli ja sipuli. Lämmitä oliiviöljy paksupohjaisessa kattilassa. Pehmennä öljyssä fenkoli ja salottisipuli. Sekoita riisi ja viini joukkoon. Kun viini alkaa imeytyä, lisää vähitellen siihen kanalientä joukkoon. Alussa voit kaataa nestettä sen verran että riisi peittyy, sen jälkeen lisää lientä kauhallinen kerrallaan sitä mukaa kun se imeytyy riisiin. Muista sekoittaa puulusikalla koko ajan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kun riisi alkaa olla melkein al dente, lisää pinaatti joukkoon. Muista edelleen sekoittaa koko ajan. Kun pinaatti on pehmennyt, lisää parmesaaniraaste ja nosta kattila liedeltä. Sekoita hyvin, mausta risotto sitruunamehulla ja tarkista maku. tarjoile heti.
Paistettua kuhaa
- 800 g kuhafileitä
- oliiviöljyä
