Kuumassa grillissä tirisevä makkara on kesän odotetuimpia makunautintoja siinä missä uudet perunat ja mansikatkin. Tänäkin kesänä suomalaisten grilleissä käristetään makkaraa 14 miljoonan kilon verran eli jokainen ehtii kesän mittaan pistellä sitä poskeensa noin 2,8 kiloa. Makkaroista löytyy valinnanvaraa moneen makuun, joten vertaileminen kaupan makkara-altailla kannattaa. Uusia vähärasvaisia tuotteita on tullut lisää, ja moni suosittu makkara on saanut rinnalleen kevytversion. Tänä kesänä grilleihin on tarjolla myös kasvismakkaraa.
Kevyempiä kesäherkkuja kaipaavan kannattaa kiinnittää huomiota tarjolla olevien makkaroiden rasva- ja energiasisältöön. Painonvartijoiden tekemän selvityksen mukaan makkaroiden rasvapitoisuuksissa on huimia eroja, vaihtelua löytyy kolmesta prosentista aina yli 30 prosenttiin asti. Valmistajat ilmoittavat grillimakkaroiden pakkauksissa tuotteiden energiasisällön ja rasvapitoisuuden sataa grammaa tuotetta kohden, joten eri tuotteiden vertailu käy kohtalaisen kätevästi. Makkaran rasvapitoisuus on suuri, kun siinä on rasvaa kolmanneksen verran painosta eli noin 30 grammaa sataa grammaa kohti. Kevyemmistä vaihtoehdoista rasvaa löytyy kymmenen gramman molemmin puolin, ja kaikkein kevyimmissä makkaroissa rasvan määrä on nipistetty alle viiteen grammaan.

