Päihdekierteessä ollut Hanoi Rocks -basisti riutui 51-kiloiseksi – "Tunsin olevani vanha äijä"

Sami Yaffa paljastaa uutuuskirjassa tunteneensa itsensä 21-vuotiaana vanhaksi äijäksi.

Muusikko Sami Yaffa, 52, kertoo omaelämäkerrassaan Tie taipuu (Like, 2016) vaiheikkaasta urastaan. Jätettyään Hanoi Rocksin vuoden 1984 lopulla, Yaffa ei ollut järin hyvässä kunnossa.

Yhtyeen jätettyään Yaffa ja hänen tyttöystävänsä Anna, joka oli basistin yhtyetoveri Andy McCoyn entinen tyttöystävä, päätyivät Yaffan siskon luokse Mallorcalle. Pari kuukautta Espanjassa oleiltuaan pari muutti Tukholmaan Annan tultua raskaaksi.

– Olin vetänyt viisi vuotta putkeen ja pudonnut tyhjän päälle. Väsymys tulee kun meno loppuu. Ja se väsymys on syvää. Olin 21 ja tunsin olevani vanha äijä, basisti paljastaa kirjassa.

– Vanhemmat olivat aina kannustaneet, ja nyt ne olivat huolissaan. Olin tosi laiha, 51 kiloa ja 183 senttiä.

Vuonna 1984 Hanoi Rocks julkaisi menestyneimmän studioalbuminsa Two Steps From the Move. Samana vuonna julkaistiin yhtyeen menestynein single, cover-versio Creedence Clearwater Revivalin Up Around the Bend -kappaleesta julkaistiin samana vuonna.

Hanoi Rocksin näkemys kappaleesta löysi yleisönsä ja single nousi Britannian singlelistan 61. sijalle. Suomessa julkaisu oli vuoden 1984 heinäkuussa 8. ja elokuussa 4. myydyin single.

Sami Yaffa muistelee Up Around the Bendin musiikkivideon kuvauksia omaelämäkerrassaan. Video kuvattiin Englannissa Essexissä.

– Helikopterilla kuvatut aerial shotit melkein tappoivat bändin. Ohjaaja ei ollut tajunnut, että 20 metriä lavan yläpuolella leijuva helikopteri aiheuttaa aika helvetinmoisen tuulen. Onneksi olimme asettuneet Razzlen rumpujen ympärille ja Makke (laulaja Michael Monroe) egorampin päätyyn, koska tuuli kaatoi raskaat valopylväät lavalle missaten meidät noin metrillä, Yaffa kertoo.

'Andy heitteli päätoimittajaa konjakkipulloilla'

Hanoi Rocksin kitaristi Nasty Suicide puettiin kuvauksissa valjaisiin, jotka avustaja oli testannut.

– Nasty oli kuitenkin avustajaa painavampi ja lisäksi raskas Les Paul (kitara) niskassa, ja hän jäi roikkumaan köysien puoliväliin kuin huonosti pesty pyykki.

– Ylelliseen takahuoneeseen ilmestyi Suosikin Jyrki Hämäläinen uuden Miss Suomen kanssa. Andyn (McCoy, Hanoi Rocksin toinen kitaristi) reaktio oli heitellä heitä tyhjillä konjakkipulloilla.

Hanoi Rocks jatkoi Yaffan lähdön jälkeen toimintaansa uusien jäsenten kanssa vajaat puoli vuotta ja lopetti vuonna 1985. Nykyään Yaffa soittaa vanhan bändikaverinsa Michael Monroen yhtyeessä.

Katso Up Around the Bend -musiikkivideo alla!


Lue myös:

    Uusimmat