Mainos

Pahasti loukkaantunut Karri Rämö olisi voinut jatkaa Jokereissa – "Me saatiin siitä korvaus"

6:40

Viime kaudella Jokereiden maalilla torjunut Karri Rämö nousi ikävällä tavalla otsikoihin tiistaina, kun hänen KHL-seura Avangard Omsk tiedotti hänen pitkästä poissaolosta. Rämö on sivussa jopa kuusi kuukautta polvivamman takia. Kesän alussa Omsk oli maksanut Jokereille Rämön oikeuksista.

Rämö siirtyi Jokereihin keväällä 2017, jolloin hän ja seura solmivat 1+1-vuotisen sopimuksen.

Tässä oli mukana optio-pykälä, jonka mukaan Rämö saattoi siirtyä toiseen KHL-seuraan tietyin reunaehdoin.

– Kyse oli kompensaatiosta, joka tässä tapauksessa täyttyi. Hän meni Omskiin ja me saatiin siitä korvaus, Jokereiden pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen perkasi kuvion läpi MTV Sportille.

– Sen jälkeen tuli eteen tilanne, jossa meidän piti etsiä uusi maalivahti.

Jokerit päätyi lopulta hankkimaan itselleen latvialaisen Janis Kalninsin, joka kirittää ensi kaudella jenkkivahtia Ryan Zapolskia.

– Janisin tarina on vähän erilainen, sillä hän on käynyt läpi eri alasarjoja. Viimeisten kahden vuoden ajan hän on ollut käytännössä Dinamo Riikan ykkösmaalivahti, Vuorinen taustoittaa.

Kalnins on pelannut aiemmin muun muassa Valko-Venäjän ja Latvian omissa liigoissa. Kalnins vieraili myös Itävallan pääsarjassa, jossa hän edusti unkarilaista Dunaujvarosi Acelbikakia.

– Hänen hankinnassa konsultoimme paljon maalivahtivalmentajaamme Markus Kettereriä. Tunsimme Janisin ja katsoimme vielä paljon videoita häneltä. Hän on kova tekemään hommia ja uskomme siihen, että hän pystyy kehittymään meillä, pelaajakoordinaattori Vuorinen nyökyttelee.

Vuorisen mukaan nykypäivän KHL:ssä ei nähdä enää asetelmaa, jossa vastuu jakaantuu selvästi yhden maalivahdin hartioille.

– Janis luo meille kilpailutilannetta, mutta ihan samalla tavalla me ollaan luotettu joka vuosi siihen, että meillä on kaksi maalivahtia, jotka pystyvät pelaamaan. Tämä on aika raju sarja yhdelle maalivahdille.

– Ihan sama mitä joukkuetta katsoo, niin kyllä aika moni käyttää kahta maalivahtia. Samalla tavalla mekin tulemme tekemään ensi kaudella, Vuorinen vannoo.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja