Paavo Väyrynen ja keskustanuoret ankarassa sanasodassa: "Menneen maailman pieni kärpänen"

Kenestä seuraava presidentti? Tenttivuorossa Paavo Väyrynen 9:39
Katso myös: Paavo Väyrynen presidenttiehdokastentissä MTV:n Huomenta Suomessa.

Keskustan kaksikielisen piirin puheenjohtajana nykyisin toimiva Paavo Väyrynen on julkaissut ankaran blogikirjoituksen liittyen kiistaan piirinsä rahoituksesta.

Väyrynen on sanasodassa erityisesti Keskustanuorten kanssa.

Asiassa on kyse siitä, että keskustan puoluehallitus hyväksyi eilen yksimielisesti Keskustanuorten esityksen siitä, että kaksikieliselle piirille ei myönnetä enää rahoitusta suoraan, vaan 10 000 euron rahoitus on tarveharkintainen kaikkien piirien kaksikielisen toiminnan järjestämiseksi. Puoluehallituksen esitys asiasta menee vielä keskustan puoluevaltuuston käsiteltäväksi.

Keskustan nuorisojärjestö katsoo, että kaksikielisen piirin toiminta on viime vuosien aikana toteuttanut vain Väyrysen henkilökohtaisia pyrkimyksiä.

Paavo Väyrynen kysyy kirjoituksessaan, onko presidenttiehdokas Olli Rehn (kesk.) käynyt kauppaa asiasta RKP:n kanssa. Väyrynen pyrkii itsekin jälleen presidentiksi. Paavo Väyrynen pohtii myös, valmistellaanko keskustan ja RKP:n vaaliliittoa kevään eurovaaleissa ja liittyykö kauppaan keskustan kaksikielisen piirin lakkauttaminen. Väyrynen syyttää keskustan nuorisojärjestön johtoa likaisen työn tekijäksi ryhtymisestä. 

Keskustanuorten puheenjohtaja Aleksi Sandroos vastasi blogikirjoitukseen nopeasti tiedotteella. Sandroos kehottaa Väyrystä lopettamaan unelmointinsa siitä, että keskustan johto tai Olli Rehn pyrkisivät kampittamaan häntä. 

– Heille Paavo on vain menneen maailman pieni kärpänen, joka ei heitä kiinnosta, tylyttää Sandroos.

Sandroos katsoo, että keskustan kannatusalhon syynä esimerkiksi nuorten keskuudessa ovat vanhentuneet toimintatavat, joita Väyrynen yrittää ujuttaa puolueen toimintaan kaksikielisen piirin kautta.

Lue myös:

    Uusimmat