Huippuhiihto! Anita Korva nousi jälleen pronssille – huima loppukiri siivitti suomalaisen mitaleille

Suomen hiihtolupaus Anita Korva nappasi pronssia alle 20-vuotiaiden MM-kisojen viiden kilometrin vapaan hiihtovan kilpailussa.

19-vuotias Korva aloitti urakkansa rauhallisesti, mutta suomalaislupauksen loppu oli rautainen. Korva oli 1,1 kilometrin kohdalla vasta sijalla 24 peräti 28 sekuntia kilpailun voittanutta Frida Karlssonia perässä.

Korva hiihti loppumatkan todella hurjaa vauhtia, mikä nosti suomalaisen lopulta upeasti kolmanneksi. Voiton vei Ruotsin suurlupaus Karlsson 11,1 sekunnin erolla toiseksi sijoittuneeseen Norjan Helene Marie Fossesholmiin. Korva jäi voittajasta lopulta 19,8 sekuntia.

Mitali oli Korvalle jo kisojen toinen. Korva nappasi pronssia myös sunnuntaina kisatussa sprintissä.

Muiden suomalaisten osalta menestys jäi laihaksi. Josefiina Böök oli 48:s (+1.50,2), Rebecca Ehrnrooth oli 52:s (+1.54,0) ja Hilla Niemelä hiihti sijalle 56 (+1.55,5).