Päätös tehty: MM-futis 2023 järjestetään näissä kahdessa maassa

Australian ja Uuden-Seelannin yhteishakemus oli selkeä ykkösvaihtoehto jalkapallon naisten vuoden 2023 MM-kisojen hakuprosessissa. Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa teki torstain kokouksessaan päätöksen kisaemännästä Australian ja Uuden-Seelannin ja Kolumbian hakemusten välillä. Australian ja Uuden-Seelannin hakemus voitti odotetusti.

Hakuprosessia arvioitiin kaikkien aikojen kovatasoisimmaksi. Australian ja Uuden-Seelannin hakemus sai Fifan edustajilta 4,1 pistettä viidestä mahdollisesta, Japani 3,9 ja Kolumbia 2,8. Japani joutui kuitenkin alkuviikosta vetäytymään kisasta loppusuoralla, koska Tokion olympialaisten 2021 järjestämisen jälkeen toinen suurtapahtuma olisi tullut liian nopeasti

Aiemmin kisasta olivat tippuneet pois Brasilia, Argentiina, Etelä-Afrikka ja Koreoiden yhteishakemus.

– MM-kisojen ensimmäisessä yhteishakemuksessa esittelemme innovatiivisen konseptin, joka sisältää teknistä taitoa, visioita ja intohimoa nostaa naisjalkapallo uudelle tasolle, Australian ja Uuden-Seelannin hakemusta mainostettiin Forbesin mukaan.

Vuoden 2023 MM-kisoissa pelaa ensimmäistä kertaa 32 joukkuetta. Aiemmin joukkueita on ollut mukana 24. Australian ja Uuden-Seelannin jalkapalloliittojen mukaan kahdeksasta alkulohkosta neljä pelataan Australiassa ja neljä Uudessa-Seelannissa.

Loppuottelu tullaan pelaamaan Sydneyn 70 000 katsojaa vetävällä Australia Stadionilla. Pelipaikka oli vuoden 2000 Sydneyn kesäolympialaisten keskus.

Lue myös:

    Uusimmat