Paasikiven lempiruoat arkisin suolasilakat ja sillilaatikko

Juho Kusti Paasikivellä oli ruokailun suhteen presidenttiaikana hyvin tarkka päiväohjelma. Lounas nautittiin klo 13 ja päivällinen klo 17. Syötiin vähän mutta hyvää, eli hieman kalaa tai lihaa sekä vihanneksia.

Sunnuntailounas eli suurus, kuten Paasikivellä oli tapana sanoa, tarjottiin aina linnassa. Paasikivi korkkasi myhäillen mieliviiniään, Königsmoseliä, ja samalla sukulaislapset oppivat syömään jopa ostereita.

Paasikiven lempiruoat olivat tavallisia arkiruokia: puuroja, vellejä, kuoriperunoiden päällä keitettyjä suolasilakoita sekä sillilaatikkoa.

Ravintolakoulu Perho tarjoaa 70-vuotisjuhliensa kunniaksi Helsingissä Paasikiven aikaisen juhlamenun. Siihen kuuluvat klassiset alkupalat, häränhäntäliemi ja juustotanko, haudutettu lohi ja rapukastike, sellerisorbetti, vasikannoisetit viinikastikkeen kera sekä jäätelöpommi.

Menu on koottu Hotelli- ja ravintolamuseon avulla.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat