Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Paasikiven lempiruoat arkisin suolasilakat ja sillilaatikko

Vasikan noisetteja Bordelaisekastike
Vasikan noisetteja BordelaisekastikeRavintola Perho
Julkaistu 09.03.2005 12:43

Juho Kusti Paasikivellä oli ruokailun suhteen presidenttiaikana hyvin tarkka päiväohjelma. Lounas nautittiin klo 13 ja päivällinen klo 17. Syötiin vähän mutta hyvää, eli hieman kalaa tai lihaa sekä vihanneksia.

Sunnuntailounas eli suurus, kuten Paasikivellä oli tapana sanoa, tarjottiin aina linnassa. Paasikivi korkkasi myhäillen mieliviiniään, Königsmoseliä, ja samalla sukulaislapset oppivat syömään jopa ostereita.

Paasikiven lempiruoat olivat tavallisia arkiruokia: puuroja, vellejä, kuoriperunoiden päällä keitettyjä suolasilakoita sekä sillilaatikkoa.

Ravintolakoulu Perho tarjoaa 70-vuotisjuhliensa kunniaksi Helsingissä Paasikiven aikaisen juhlamenun. Siihen kuuluvat klassiset alkupalat, häränhäntäliemi ja juustotanko, haudutettu lohi ja rapukastike, sellerisorbetti, vasikannoisetit viinikastikkeen kera sekä jäätelöpommi.

Menu on koottu Hotelli- ja ravintolamuseon avulla.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta:

Huijarit ottavat kaiken irti verosesongista: "He tietävät, että moni asioi juuri nyt OmaVerossa"
Oletko henkisesti ruotsalainen? Leikkimielinen testi paljastaa
Mozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erot
Syötkö melatoniinia? Huolestuttava havainto pitkäaikaiskäytöstä
Löytyykö sinulta tällainen ohjekirja tai pahvikotelo? Voi olla satasien arvoinen: "Älkää hävittäkö"
Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 12:57
    Verkkohuijaukset

    Huijarit ottavat kaiken irti verosesongista: "He tietävät, että moni asioi juuri nyt OmaVerossa"

  • 10:11
    Testit

    Oletko henkisesti ruotsalainen? Leikkimielinen testi paljastaa

  • 08:21
    Juusto

    Mozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erot

  • 06:38
    Sydänterveys

    Syötkö melatoniinia? Huolestuttava havainto pitkäaikaiskäytöstä

  • Eilen18:55
    Videopelit

    Löytyykö sinulta tällainen ohjekirja tai pahvikotelo? Voi olla satasien arvoinen: "Älkää hävittäkö"