Pääsiäiseksi norjalaista suklaakakkua

Lisää pääsiäisherkkujen joukkoon perinteinen norjalainen suklaakakku, joka valmistetaan ilman jauhoja. Suklaakakku on herkullisen täyteläinen, mutta yksinkertainen valmistaa. Reseptissä käytetään hedelmäsokeria, joka on luonnollinen vaihtoehto tavalliselle sokerille. Hedelmäsokerin sanotaan myös korostavan erityisesti suklaan makua. Hedelmäsokeria käytetään vähemmän kuin tavallista sokeria.

Norjalainen pääsiäisjälkiruoka

75 g voita100 g tummaa suklaata5 valkuaista ja keltuaista eroteltunan. 1 dl Fruisana-hedelmäsokeria75 g mantelirouhetta / -jauhoa

1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. 2. Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa. 3. Vatkaa keltuaiset ja Fruisana-hedelmäsokeri paksuksi vaahdoksi. 4. Lisää munaseos suklaaseen ja sekoita joukkoon hyvin vatkaten myös mantelirouhe tai -jauho. 5. Vatkaa valkuaiset tiiviiksi vaahdoksi ja sekoita varoen suklaaseokseen teräslusikalla. 6. Voitele ja jauhota kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. 7. Aseta vuoka vesihauteeseen ja paista noin 45 minuuttia. 8. Anna jäähtyä ja tarjoile kermavaahdon kanssa.

Ohje: Danisko

Lue myös:

    Uusimmat