Mainos

Pääministeri Rinne Ylelle: Hallituksen toimintakyky on täydellinen tällä hetkellä

3:42

Pääministeri Antti Rinne (sd.) on kommentoinut omaa asemaansa Yleisradon haastattelussa. Hän antoi haastattelun Rovaniemellä SDP:n ministeriministerikiertueen yhteydessä.

Rinteeltä kysyttiin hänen asemastaan Postiin liittyvässä jupakassa. Kysymykseen siitä, onko hän harkinnut eroamista, pääministeri vastasi näin: 

– Hallituksen toimintakyky on täydellinen tällä hetkellä, Rinne sanoi.

Pääministeri vahvisti, että Postin tilanteesta keskustellaan tänä iltana hallituspuolueiden kesken.

Rinne toisti yleisötilaisuudessa kantansa, että SDP ei hyväksy työntekijöiden työehtojen heikennyksiä valtionyhtiöissä. Hän toisti myös, että poliitikkojen ei pitäisi sekaantua työmarkkinaratkaisujen tekemiseen. Tilanne on kuitenkin erilainen omistajaohjauksen kohdalla.

Hallitus kokoustaa illalla Kesärannassa

Rinne saapuu vielä illalla Helsinkiin, jossa hän tapaa hallituspuolueiden puheenjohtajat ja ryhmäjohtajat pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa.

Hallituskumppanit ovat vaatineet pääministeri Rinteeltä seikkaperäistä selvitystä Posti-sotkun käänteistä. Rinne kertoi lauantaina, että hallitus käy ne läpi ennen tiistain välikysymyspäivää.

Välikysymyksen Posti-asiasta jättivät perjantaina kokoomus, kristillisdemokraatit ja nyt-liike. Hallituksen luottamuksesta äänestetään eduskunnassa keskiviikkona.

Oppositiosta on jopa vaadittu pääministeri Rinteen eroa. Lauantaina myös hallituskumppani keskustan puheenjohtaja, elinkeinoministeri Katri Kulmuni vaati keskustelua valtion omistajapolitiikan linjasta ja siitä, että työmarkkinajärjestöille annetaan rauha käydä neuvottelunsa keskenään. Lisäksi on syytä keskustella hallituksen työllisyystoimista.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja