Pääministeri Marinin virka-asuntoa uusittiin 56 000 eurolla: Taidetta kymppitonnilla

Kesärannassa on tehty sisustukseen ja kunnossapitoon liittyvä remontti, jossa yksityistilojen seiniä on maalattu ja kalustusta osittain uusittu, kertoo valtioneuvoston kanslia. Tarpeet todettiin Sanna Marinin (sd.) virkaanastumisen yhteydessä.

Pääministerien käytössä olevaan asuntoon hankitut uudet kalusteet ovat pääasiassa kotimaista suunnittelua ja tuotantoa. Suunnittelutyö on tehty virkatyönä, kanslia huomauttaa.

– Vuosina 2020–2021 Kesärannan yksityistilojen irtaimistohankintojen kokonaiskustannukset ovat olleet noin 50 000 euroa, josta taidehankintojen osuus on noin 10 000 euroa. Pintaremontin kustannukset ovat noin 6 000 euroa, kanslia listaa.

Valtioneuvoston kanslian rakennusneuvoksen Juha Huovisen mukaan remontin toteuttamisesta päätettiin Marinin pääministerikauden alussa. Marin valittiin pääministeriksi joulukuussa 2019.

– Siitä on käyty keskustelua hänen virkaansa tulon yhteydessä. Silloin todettiin tarpeita. Aloite remonttiin tuli valtioneuvoston kanslialta, Huovinen kertoo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Huovisen mukaan Kesäranta on ollut pääministereillä eri määrin käytössä ja nyt uudistettiin osia, jotka vaativat päivitystä.

Noin kymmenen tuhannen euron taidevalinnat puolestaan teki valtioneuvoston kanslian taiteen ja antiikin asiantuntija Suvi Leukumaavaara.

– Toki hän esitteli taide-ehdotuksensa pääministerille. Toivomus oli, että on pohjoismaista ja suomalaista, Huovinen sanoo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kanslian mukaan Kesärannan laajempaa kunnossapitoa tehdään ja sisustusta uusitaan noin kahdenkymmenen vuoden välein.

Kesärannan edellinen saneeraus on tehty 2003–2004. Toteutetun saneerauksen kustannukset olivat tuolloin 2,4 miljoonaa euroa. 

Ministeripalkkiolain mukaan pääministerillä on asunto valtion talossa, jonka kunnossapito, lämmitys ja valaistus sekä sisustus kustannetaan valtion varoista. Kesärannan kalusteet ja muu irtaimisto ovat valtion omaisuutta.

Lue myös:

    Uusimmat