Pääministeri Marinilta tiukka sivallus opposition syytöksille – "Olemme syvän kriisin keskellä, mihin tällä pyritään, epäluottamuksen kylvämiseen päättäjiä kohtaan, mihin?"

6:58
Sanna Marin kommentoi maskikohua jo perjantaina MTV:n Uutisextrassa.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) otti sunnuntaina ärhäkästi kantaa Twitterissä opposition tällä viikolla esittämiin syytöksiin maskisuosituksista ja muista koronatoimista.

Oppositiosta erityisesti kokoomus on syyttänyt hallitusta kansan harhauttamisesta ja jopa valehtelusta, kun keväällä ei annettu maskisuositusta.

Marin kiistää harhauttamisen jyrkästi.

Hallituspuolueet ovat korostaneet, että asiantuntijat eivät vielä keväällä puoltaneet kangasmaskien suosittelemista kansalaisille. Kunnollisista kertakäyttömaskeista oli pulaa ja ne piti säästää sosiaali- ja terveydenhuollon käyttöön.

Keväällä sosiaali- ja terveysministeriö teetti selvityksen kangasmaskeista. Kokoomuksen mukaan selvityksen tekoa ohjailtiin poliittisesti, mutta tämä on kiistetty myös selvityksen tekijän puolelta.

Vaalitilaisuuksista kärhämää

Pääministeri on tuohtunut myös siitä, että lauantaina Sdp:tä syytettiin koronarajoitusten huomiotta jättämisestä, kun puolue järjesti kuntavaalitapahtumia useissa kunnissa. Toritapahtumista otettujen kuvien pohjalta on kyseenalaistettu sitä, oliko turvaväleistä huolehdittu riittävästi.


Marin sivaltaa samalla kokoomusta siitä, että kokoomuksella oli niin ikään toritapahtumia lauantaina ja kuvien perusteella kaikki eivät käyttäneet maskia.


Pääministeri ihmettelee, mihin oppositio pyrkii syytöksillään. Hän vihjaa jopa vihan lietsomisesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja