Pääministeri Marin kutsui arvostelijoitaan boomereiksi ja somessa leimahti – kysyimme kansalaisilta, onko kuohunta aiheellista

2:27
Sanna Marinin somekäytös pysyy otsikoissa – mitä ihmiset ajattelevat pääministerin päivityksistä?

Pääministeri Sanna Marinin somepäivitysten tiimoilta on riittänyt keskustelua jo useita päiviä. Joidenkin mukaan Marinin ruotiminen on ollut liiallista, mutta myös puolustajia riittää.

Marin viittasi Instagram-päivityksessään vanhempiin ikäpolviin boomer-termillä. Termiä on käytetty sodan jälkeen syntyneitä ikäpolvia vähättelevänä ilmauksena tietyissä yhteyksissä. Termi ei kuitenkaan ole vähättelevä itseisarvoisesti.

Marin itse kertoo käyttäneensä termiä viitatessaan ihmisiin, jotka ovat kritisoineet hänen vapaa-ajan viettoaan.

Kysyimme satunnaisilta vastaantulijoilta, mitä mieltä he ovat asiasta. Onko tavallisten kansalaisten mielestä kohuun syytä vai ei?

Helsinkiläinen Maaria on seurannut kohua epäuskoisena. Hän ei ymmärrä, miksi ihmiset suhtautuvat asiaan niin kriittisesti.

– Vaikea kuvitella, että jostain toisesta pääministeristä oltaisiin käyty samanlaista keskustelua, Maaria pohtii.

Toinen kaupunkilainen, Juha, keskittyy enemmän median rooliin kohussa.

– Kertoohan se surullista kuvaa meidän tiedotusvälinekulttuurista, että keskitytään lillukanvarsiin, kun pitäisi oikeasti olla ytimessä, että miten Suomi selviää ja miten Suomi pärjää, Juha tiivistää yllä olevalla videolla.

MTV Uutiset Liven jututtama Sara taas on tyytyväinen siihen, että asiaa pohditaan monesta näkökulmasta ja pitää menettelyä tärkeänä.

– On kuitenkin vähän ristiriitaista, että hän on tällaisessa poliittisessa asemassa, Sara pohtii.

Katso lisää kansalaisten mietteitä kohusta yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja