Pääministeri Antti Rinne kertoo MTV Uutisten haastattelussa sairaudestaan: "Hetan ja lasten takia koin, ettei ole vielä aika lähteä"

Antti Rinteestä tuli kesäkuun alussa ensimmäinen demaripääministeri 16 vuoteen. Rinne puhui politiikan syksystä Viiden jälkeen -ohjelman suorassa lähetyksessä keskiviikkona. Seurasimme haastattelua tässä artikkelissa.

Viiden jälkeen -ohjelma kysyi katsojilta, mitä nämä tahtoisivat kysyä pääministeri Rinteeltä. Katsojia kiinnosti eniten, mitä vappusataselle tapahtui. 

Rinteen mukaan vappusataselle ei ole vielä tapahtunut mitään, vaan pienituloiset eläkeläiset saavat ensimmäisen erän vuodenvaihteessa. Kaikkein pienituloisimmat saavat tuolloin 50 euroa lisää rahaa puhtaana käteen, Rinne sanoo. 

– Sitä (vappusatasta) ei ole unohdettu ollenkaan. 

Brexit-kaaos ei voi jatkua loputtomasti

Seuraavaksi Rinne kommentoi brexit-tilannetta. Viimeisimpien uutisten mukaan näyttää siltä, että Britannia haluaa lykätä brexitiä vielä kolmella kuukaudella.

Rinteen mukaan enemmistö Euroopan päämiehistä on kyllästynyt brexit-kaaokseen. Rinteen mukaan nyt näyttää vahvasti siltä, että Britannia on päätymässä sopimuksettomaan eroon. Rinne ei näe kolmen kuukauden brexit-lykkäystä tarpeellisena, jos Britannialta ei tule uusia avauksia brexit-tilanteeseen. 

– Jos ei aidosti ole näkyvissä jotakin merkittävästi tilannetta korjaavaa, niin tuntuu vähän siltä, että enemmistö meistä eurooppalaisista EU:n jäsenmaiden päämiehistä on vähän sitä mieltä, että antaa Britannian sitten mennä vain, Rinne sanoi haastattelussa. 

Oma toipumisprosessi sujui hyvin

Antti Rinne oli keväällä pitkään sairauslomalla sydänsairautensa takia. Rinteen mukaan toukokuun jälkitarkastuksessa todettiin, että toipumisprosessi sujui erinomaisesti.

Rinteen mukaan kuntoutus vaati paljon töitä, sillä hänen lihaksensa surkastuivat pitkän paikoillaan makaamisen takia. Kuntoutuminen vaati paljon liikuntaa kuntoutussairaalassa.

– Puolitoista tuntia aamulla vesijumppaa, puolitoista tuntia aamulla salilla voimaharjoittelua. 

Rinteen mukaan perhe oli tärkeä syy toipumiseen. 

– Tosiasia on se, että Heta (Rinteen vaimo) ja lapset ovat se syy, että koin, että nyt ei ole vielä aika lähteä.

Rinteen mukaan liikunta on viimeisten kuukausien aikana hieman unohtunut. Sen sijaan kohua herättänyt, rasvainen pekonipasta kuuluu hänen mukaansa menneisyyteen.

– Pekonipasta on taakse jäänyt elämänvaihe. 

Kansanedustajien jaksaminen on iso kysymys yleisestikin

Rinteen mukaan virkamiesten ja poliittisten päätöksentekijöiden jaksaminen huomioidaan myös eduskuntatyössä.

– Lähtökohta on se, että sovitetaan työmäärä tarpeiden ja tavoitteiden mukaisesti. 

Rinne sanoo, että vaikka töitä on paljon hän itse rentoutuu siten, että pitää yhden vapaapäivän viikossa. 

– Sairauden jälkeen on huomannut, että palautuminen vaatii sen.  

Lue myös:

    Uusimmat