Pääkaupunkiseudulla tuplasti kalliimmat putkiremontit – tässä syy!

Taloyhtiöiden putkiremonttien keskihinnat ovat laskeneet, ja eri menetelmien yhdistely lisääntyy. Pääkaupunkiseudulla asunnonomistaja joutuu kuitenkin maksamaan lähes kaksinkertaisen hinnan muuhun maahan verrattuna.

Putkiremonttien keskihinnat ovat laskeneet. Korjausten laajuus ja toteutustavat osataan valita entistä tarkemmin taloyhtiön tarpeiden mukaan ja urakan hinnoittelu pitää hyvin valtaosassa putkiremonteista.

Hintoja laskee myös urakoitsijoiden kiristynyt kilpailu, selviää Isännöintiliiton tuoreesta Putkiremonttibarometrista. 

Hintaero lähes kaksinkertainen

Yleensä putkiremontissa vaihdetaan käyttövesijohdot, mutta yhä useammin viemärit korjataan osittain uusimalla ja osittain sukittamalla tai ruiskuvalamalla sisäpuolelta.

Eri menetelmien yhdistelmillä tehtyjen putkiremonttien mediaanihinta pääkaupunkiseudulla on 500 ja muualla maassa 265 euroa vastikeneliöltä. Hinta on laskenut pk-seudulla 17 prosenttia ja muualla maassa 9 prosenttia viime vuodesta.

Niin sanotun perinteisen putkiremontin mediaanihinta on pääkaupunkiseudulla 700 euroa ja muualla maassa 400 euroa vastikeneliötä kohden. Perinteisten remonttien muun maan keskihinta on laskenut, noin 5 prosenttia.

Perinteisessä putkiremontissa vaihdetaan käyttövesi- ja viemäriputket uusiin ja käytännössä kylpyhuoneet vesieristeineen ja laattoineen uudistetaan aina.

Pääkaupunkiseudulla haastavampia remontteja

Suurin osa maantieteellisestä hintaerosta selittyy remonttien eroilla.

Pääkaupunkiseudulla saneerattavat rakennukset ovat vanhempia ja putkiremonttien yhteydessä parannetaan selvästi useammin muutakin, kuten sähkö-, tietoliikenne- ja ilmanvaihtojärjestelmiä.

Lähde: Isännöintiliitto

Lue myös:

    Uusimmat