Paahdettua Nieriää ja Kasvisminestrone

  • 1 valkosipulin kynsi
  • 3 salottisipulia
  • 3 porkkanaa
  • 2 tankoa varsiselleriä
  • 6 luumutomaattia
  • 1 punainen paprika
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • ½ fenkoli
  • 3 oksaa basilikaa
  • ½ sitruunan kuori
  • 6 dl kasvislientä
  • 2 dl valkoviiniä
  • suolaa ja valkopippuria myllystä
  • tuoretta chiliä
  • oliiviöljyä
  • 600 g nieriäfileetä
  • Focacciaa

Leikkaa nieriä annospaloiksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Ota nieriään väri kuumalla pannulla. Aseta nieriäpalat pellille. Hienonna sipulit. Leikkaa porkkana, paprika, fenkoli, varsiselleri ja kesäkurpitsa kuutioiksi. Kalttaa tomaatit, poista siemenet ja kuutioi. Hienonna chili. Leikkaa sitruunankuori ja basilika pieneksi suikaleeksi. Kuullota ensin porkkana, paprika, fenkoli, sipulit ja varsiselleri. Lisää kesäkurpitsa ja chili. Kaada joukkoon kuuma kasvisliemi valkoviiniseos. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Hauduta noin 6 minuuttia. Laita esikäsitellyt nieriät samaan aikaan 150 asteiseen uuniin. Lisää keittopohjaan tomaattikuutiot, sitruunankuori ja hienonnettu basilika. Kuumenna kiehuvaksi. Tarkista suola ja pippuri. Esillelaitettaessa annostele lautaselle keittoa, aseta kasvisten päälle paahdettu nieriäpala. Tarjoa lisänä paahdettua focacciaa.

Resepti: Marko Alander / Ruokalan kokkivieras

Lue myös:

    Uusimmat