Paahdettua ankanrintaa ja appelsiinikastiketta

Paahdettua ankanrintaa
Appelsiinikastiketta
Sieni-perunakroketti
Lämmin ruusukaalisalaatti

Paahdettu ankanrinta

  • 2 ankanrintaa
  • suola
  • sokeri
  • valkopippuria

Käännä ankanrinta nahkapuoli työlautaan päin ja poista kaikki ylimääräinen rasva rinnan ympäriltä. Poista myös kalvot. Leikkaa viillot ankan nahkaan noin 1 cm:n välein ristikon muotoon.

Mausta molemmin puolin suolalla ja valkopippurilla. Nahkapuolelle voi laittaa hieman sokeria.

Laita rinta kylmälle pannulle nahkapuoli alaspäin ja laita levy päälle. Sulata rasva pois ja ota se talteen.

Paista nahka rapeaksi. Kypsennä loppuun uunissa pannulla nahkapuoli alaspäin 180°C :ssa n. 5 min, kunnes sisälämpötila on 55-58°C. Anna vetäytyä liinan alla nahkapuoli ylöspäin.

Leikkaa ankka juuri ennen tarjoilua.

Appelsiinikastike

  • 2 appelsiinia
  • 2 rkl sokeria
  • 2 salottisipulia
  • 0,5 l lihalientä
  • 1 rkl viherpippuria
  • 4 cl sitruslikööriä
  • 1 rkl voita

Pese appelsiinit hyvin kuumalla vedellä. Leikkaa appelsiineista kuori ja suikaloi. Ryöppää kuorisuikaleet kaksi kertaa.

Ruskista sokeri kattilassa. Lisää pilkottu salottisipuli. Lisää sitruslikööri ja liekitä. Purista sekaan appelsiinin mehu.

Lisää lihaliemi ja murskatut viherpippurit. Keitä hiljalleen niin että 2 dl jää jäljelle. Siivilöi.

Vatkaa joukkoon voi. Lisää lopuksi sekaan appelsiinin kuoret.

Sieni-perunakroketti

  • 6-8 puikulaperunaa
  • 2 keltuaista
  • suola
  • valkopippuria
  • 6 kpl herkkusieniä
  • voita
  • oliiviöljyä
  • kasvisöljyä friteeraukseen

Keitä 6 perunaa kuorineen suolalla maustetussa vedessä. Kuutioi herkkusienet ja freesaa sienet voissa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Viipaloi raa'at perunat paperin ohuiksi ja suikaloi. Kuori kuumat perunat ja paseeraa siivilän läpi.

Lisää perunan joukkoon kaksi keltuaista, suolaa ja valkopippuria. Sekoita. Lisää n. 1 rkl oliiviöljyä. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Lisää herkkusienet perunamassan joukkoon. Muotoile massa palloiksi. Pyörittele perunapallot raa'oissa perunasuikaleissa ja friteeraa.

Lämmin ruusukaalisalaatti

  • 12 ruusukaalia
  • 4 dl /100 g salaattipinaattia
  • 4 kevätsipulia
  • 4 luumutomaattia
  • valkopippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • ½ sitruunanmehu

Ota kannat pois ruusukaaleista ja irrota lehdet yksitellen, ryöppää suolavedessä ja jäähdytä nopeasti kylmässä vedessä. Valuta siivilässä kuivaksi.

Leikkaa tomaatit neljään osaan ja poista siemenet. Kuutioi.

Leikkaa kevätsipuli ohuiksi siivuiksi. Freesaa pannulla sipulit, kaali ja pinaatti.

Lisää mausteet, tomaattikuutiot ja viimeiseksi sitruunanmehu, tarjoile heti.

Lue myös:

    Uusimmat