Paahdettu valkosipuliflan

  • 3 kokonaista valkosipulia
  • 2 dl maitoa
  • 3 dl kermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 4 kananmunan keltuaista
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • valmista murotaikinaa paketti
  • koristeluun:
  • 1 tomaatti
  • 0,5 dl sokeriherneitä
  • lehtipersiljaa
  • oliiviöljyä
  • sitruunamehua

Kääri valkosipulit folioon ja paahda 200 asteisessa uunissa noin 35 min. Anna jäähtyä ja leikkaa sitten sipuleiden yläosa pois ja purista malto kattilaan. Lisää maito ja kerma, kiehauta. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi, mausta suolalla ja pippurilla. Siivilöi. Sekoita keltuaiset, kokomunat ja vehnäjauho. Sekoita munaseos ja valkosipulimaito yhteen. Paista ensin ohut murotaikinapohja uunivuoassa vaaleanruskeaksi. Jäähdytä. Lisää täyte ja paista vielä 125 asteisessa uunissa nlin 25 min, kunnes täyte on jämähtänyt.

Jäähdytä ja leikkaa haluamasi kokoisiksi palasiksi. Tee tomaatista, sokeriherneistä ja persiljasta pieni salaatti flanin päälle. Mausta oliiviöljyllä ja sitruunamehulla.

Lue myös:

    Uusimmat