Pääesikunnan koulutuspäällikkö: Sota Ukrainassa tulee muuttamaan varusmiesten koulutusta

2:36
Näin Kari Pietiläinen kommentoi sitä, miten Ukrainan sodasta saadut opit muuttavat varusmiespalvelusta.

Puolustusvoimat seuraavat tarkasti monella eri tasolla Venäjän hyökkäystä Ukrainaan ja sen kehitystä. Opit tullaan siirtämään sittemmin varusmiesten koulutukseen.

Koulutuspäällikkö Kari Pietiläinen Pääesikunnasta kertoo, että asevelvollisten koulutus on seurannut aikaansa ja perusasiat ovat kunnossa. Hän kuitenkin ennustaa, että joitain muutoksia tullaan Ukrainan tapahtumien johdosta tekemään varusmieskoulutukseen.

Videolla Pietiläinen kertoo tarkemmin, mitä muutoksia varusmiespalveluun voi tulla.

Maanpuolustustahto saattaa lisääntyä

Pietiläisen mukaan Ukrainan sodan myötä on nähtävissä varusmiehissä tiettyä vakavoitumista ja keskittymistä tehtäviinsä. Tutkittua tietoa maanpuolustustahdon kehittymisestä saadaan kuitenkin vasta myöhemmin tänä vuonna.

Aiemmat kokemukset kuitenkin osoittavat, että maanpuolustustahto voi lisääntyä. Näin kävi myös vuonna 2014 Krimin sodan ja Itä-Ukrainan tapahtumien myötä.

Viiden jälkeen -ohjelma vieraili Upinniemessä Rannikkoprikaatin harjoituksessa kuulemassa varusmiesten omia mietteitä siitä, miten Ukrainan tapahtumat ovat heidän maanpuolustustahtoonsa vaikuttaneet. Katso varusmiesten vastaukset videolta alta.

4:18
Miten sota Ukrainassa vaikuttaa maanpuolustustahtoon? MTV kysyi varusmiehiltä.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja