"Ovatko rintasi aidot?" – paljastimme oudoimmat työhaastattelussa esitetyt kysymykset

Aina työhaastattelussa ei kysytä pelkästään työnhakijan tulevaisuuden tavoitteita tai aikaisempaa työkokemusta – vaan esimerkiksi horoskooppimerkkiä tai lempiväriä.

Joskus työhaastattelussa tulee vastaan erikoisempiakin kysymyksiä, joiden tarkoitus on testata työnhakijaa. Joskus kysymykset tuntuvat kuitenkin hyvin absurdeilta. Lue tarinat, millaisiin kysymyksiin työhaastattelussa on oikein tullut törmättyä.

Oudoimmat kysymykset työhaastattelutilanteessa – lue tarinat

 "Horoskooppimerkin kysyminen ja analysointi menee kyllä ykköseksi. Haastattelija halusi horoskooppini sopivan hyvin kollegoiden merkkien kanssa ja Skorpionina nappasin paikan."


"Hain työtä vaatekaupassa, ja haastattelija kysyi, seuraanko paljon muotia. Vastasin sekunnin sadasosassa kuin apteekin hyllyltä ”no en”, koska se oli totuus. Haastattelijan naamasta näki, ettei vastaus miellyttänyt. Paikkasin tilanteen kertomalla, että haluaisin oppia muodista lisää. Sain paikan."


"Kerro joku vitsi."


"Minulta kysyi nuorehko mieshenkilö työhaastattelussa, olenkos aikeissa hankkia pian lapsia, olenhan kuitenkin ”siinä iässä”. Hän vielä naureskeli kysymyksensä päälle, että kyllähän tätä saa kysyä, muttei se saa vaikuttaa päätökseen.  Vaikka tiedostin tilanteen naurettavuuden ja vaikka tiesin, ettei minun olisi tarvinnut vastata mitään, sanoin ettei se ollut minulle ajankohtaista. Tämän jälkeen mies vielä jatkoi, että hänen tyttöystävänsä on saman ikäinen ja kuinka kyseinen nainen kyllä kovasti haluaisi lapsia. En tiedä, mikä kaverin motiivi oli kertoa minulle perheasioistaan, mutten enää osannut sanoa ihmetykseltäni mitään. Mies jättikin asian onneksi siihen.”


"Perhesuunnitelmien utelu on yllättänyt: eräs ihminen kysyi suoraan milloin aion ryhtyä tekemään lapsia. Näissä kysymyksissä olen usein valehdellut,  onhan itse kysymyskin laiton työhaastattelussa. "


"Mikä on sun motto?"


"Kerro horoskooppimerkkisi."


"Hain paikkaa puhelinliittymämyyjänä. Haastattelija kysyi, mikä liittymä minulla on, ja kun kerroin, hän tenttasi ”miksi ihmeessä juuri se, tämä toinenhan olisi kätevämpi”."


"Haastattelija kysyi parisuhteestani. Olin liian nuori tietääkseni, ettei tällaiseen kysymykseen tarvitse vastata."


"Menin pienen firman työhaastatteluun osoitteeseen, jossa en ennen ollut käynyt. Paikalla oli baari ja kauppa. Haastattelu tapahtui sitten kadulla baarin edessä, sillä haastattelijat hoitivat homman ohikulkumatkalla yhdeltä asiakkaalta toiselle."


"Oletko lukenut Charles Bukowskin kirjoja?"


"Hämmentävin kokemus oli, kun minulta kysyttiin kesken työhaastattelun: "Anteeksi, ihan pakko kysyä, mutta ovatko rintasi aidot?" Kysyjä oli nainen. Hän selitti kysymystään sillä, että hän olisi kiinnostunut suurentamaan omat rintansa."


"Minulta kysyttiin lempiväriäni. Ajattelin, että minua testattiin, mutta haastattelija halusi tietää lempivärini siksi, koska se kertoi hänen mielestään sielunmaisemastani vaikka ja mitä."

Lue myös:

    Uusimmat