Oulun tammikuisen perhesurman tutkinta valmistunut: Majoitusliikkeen työntekijä teki karmivan löydön aamulla

Oulun poliisi on saanut tammikuisen perhesurman esitutkinnan päätökseen. Poliisi sai sunnuntaina 24. tammikuuta ilmoituksen Muhoksella kadonneesta naisesta ja hänen kahdesta lapsestaan.

Nainen oli poistunut kotoa autolla yhdessä yläkouluikäisen sekä alle kouluikäisen lapsensa kanssa edellisenä päivänä, eikä heidän olinpaikkansa ollut tiedossa.

Perheen etsintä sai pysäyttävän käänteen maanantaina 25. tammikuuta, kun Oulun poliisi sai heistä ilmoituksen paikallisesta majoitusliikkeestä. Nainen ja hänen kaksi lastaan löytyivät kuolleina.

– Oululaisen majoitusliikkeen työntekijä löysi kadonneiksi ilmoitetun naisen ja kaksi lasta kuolleina majoitusliikkeen huoneen sängyltä.

– Jo esitutkinnan alussa ilmeni, että asiassa on syytä epäillä henkirikoksia. Majoitushuoneesta löytyi jäähyväiskirje, erinäinen määrä avattuja lääkepakkauksia ja ruiskuja, poliisi kertoo tiedotteessa.

Surmavälineet työpaikalta

Tutkinnassa poliisille on vahvistunut käsitys siitä, että perheen äiti surmasi lapsensa aikaisemmin päivällä työpaikaltaan anastamillaan lääkeaineilla. Lopuksi äiti vei myös oman henkensä. Teon epäillään tapahtuneen jo lauantai-illan tai -yön aikana. 

– Uhreissa ei ollut muita väkivallan merkkejä. Nainen oli työskennellyt oululaisessa terveydenhuoltoalan yksikössä, ja hänellä oli ollut pääsy tilaan, jossa lääkkeitä säilytettiin, tiedotteessa kerrotaan.

Motiivina taloudellinen umpikuja

Poliisin mukaan surullisen teon pääasialliseksi motiiviksi on ilmennyt perheen äidin henkilökohtainen taloudellinen tilanne, josta hän ei ollut nähnyt ulospääsyä.

Esitutkinta-aineisto on kokonaisuudessaan salassa pidettävä. Esitutkinta on päätetty.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja