Oululaisperheen raivokohtauksia saanut esikoinen vei vanhempien voimat täysin – elämä muuttui Pia Penttalan saavuttua: "Oma osaaminen loppui"

Pia Penttalan neuvo yllättää vanhemmat:"Se joka ei kokkaa, löhöää sohvalla!" 1:33
Kouvalan perhe kutsui Pia Penttalan apuun Supernannyn kolmannella kaudella – katso videolta, millainen tilanne perheen kotona tuolloin oli.

Supernanny-ohjelmaan osallistunut Kouvalan perhe sai apua ongelmiinsa.

Kouvalan perhe Oulusta osallistui Pia Penttalan luotsaaman Supernanny Suomi-ohjelman kolmannelle tuotantokaudelle. Perheen äiti Riikka Kouvala kertoo, kuinka heidän elämänsä muuttui osallistumisen myötä ja mitä perheelle kuuluu nyt kaksi vuotta myöhemmin.

He ilmoittautuivat ohjelmaan, koska perheen uhmaikäinen esikoinen, 3-vuotias Veeti oli imenyt kiukuttelullaan kaikki voimat vanhemmistaan, ja opettanut siinä sivussa pikkusiskolleen Violalle, miten vanhemmat pidetään kiireisinä. Pikkulapsiarjen uuvuttamat vanhemmat pinnistelivät pitääkseen pakan kasassa.

– Esikoispojallemme alkoi tulemaan ongelmia tunnesäätelyn kanssa ja se johti yllättäviin raivokohtauksiin. Me olimme nuorina vanhempina täysin uudessa tilanteessa, eikä oikeastaan saatu neuvolan puolesta sellaista apua, jota olisimme kaivanneet, Kouvala muistelee MTV Uutisille.

Epätoivoisessa tilanteessa ollut perhe päätti alkaa etsiä omatoimisesti tarvitsemaansa apua.

– Siinä kohtaa oma osaaminen loppui, eikä enää tiennyt kuinka haastavista tilanteista pystyy selviämään ja kuinka niissä toimia, Kouvala kertoo

Vanhemmat päättivät laittaa hakemuksen ja kokeilla voisiko Pia Penttala auttaa perhettä vaikeassa tilanteessa.

– Olihan se yllättävää ja jännittävää kun yhtäkkiä omassa kodissa on kuvausryhmä ja televisiosta tuttu Pia Penttala, Kouvala nauraa.

Supernanny yllätti

Kouvala kertoo, että oli aluksi hiukan skeptinen, mutta huomasi pian, että koko tuotantoryhmä oli todella avuliasta ja ymmärtäväistä. Kun alkujännitys meni ohi ja kuvausryhmään tottui, niin kameroihin tallentui täysin aitoa perhearkea. Kouvalan mukaan kuvausryhmä sai aikaan hyvin rennon ilmapiirin.

Perheen äiti kehuu vuolaasti Penttalaa. Hän osasi heti ottaa tilanteen haltuun omalla ammattitaidollaan ja sympaattisuudellaan.

– Pia on niin sympaattinen ihminen ja kun häntä oppi hiukan tuntemaan kuvausten aikana, niin hän todella osasi ottaa perheen tilanteen huomioon ja puuttui juuri oikeisiin asioihin.

Kouvalat kokevat saaneensa hyvin konkreettista ja rehellistä palautetta Penttalalta. Hän huomasi pienimmätkin epäkohdat ja osasi antaa oikeat työvälineet asioiden ratkaisemiseksi.

– Pia sai minutkin itkemään, koska palaute oli aivan toista, mitä olin kuvitellut. Hän sai tajuamaan, että ei meidän kasvatuksemme ole mennyt pieleen, epäkohtia pitää vain osata käsitellä oikein ja niitä pystyy korjaamaan.

Ongelmat alkoivat hiljalleen ratketa

Kouvala kertoo, että pikkuhiljaa palaset alkoivat loksahdella kohdilleen ja Penttalan vinkeillä lasten, sekä myös aikuisten haasteet alkoivat helpottaa. Hänen mukaansa Penttala osasi avata perheen ongelmia erilaisesta näkökulmasta, kuin mistä itse oli ne aiemmin nähnyt.

Perhe kokee elämänsä muuttuneen ohjelman myötä. Toki muutama vuosi ohjelman jälkeen lapset ovat kasvaneet ja haasteet ovat muuttuneet erilaisiksi. Kouvala myöntää kuitenkin hyödyntävänsä Penttalan neuvoja nyt nuorimman lapsensa kanssa.

Kouvala haluaa vahvasti suositella ohjelmaan hakemista ja tietää kokemuksesta, että siitä todella voi olla hyötyä. Hänen mielestään on tärkeää saada ulkopuolista apua ja jonkun, joka ymmärtää mitä kulloisenkin perheen tilanteessa käydään läpi. Hän kertoo oivaltaneensa, että muitakin perheitä on samanlaisissa tilanteissa ja siinä ei ole mitään hävettävää.

– Todella monet ovat kertoneet samaistuneensa meidän silloisiin ongelmiimme. Ohjelmaan osallistumisesta olemme saaneet vain positiivista palautetta. Monet ovat saaneet omiin tilanteisiinsa buustia ja vinkkejä.

Kouvala haluaa kannustaa kaikkia samojen haasteiden kanssa painivia perheitä hakemaan rohkeasti mukaan ohjelmaan.

Katso yllä olevalta videolta, millainen tilanne Kouvalan perheessä oli kun Supernanny Pia Penttala saapui vierailulle.

Haluatko ilmoittaa perheesi mukaan Supernanny-ohjelman uudelle kaudelle? Hae tästä!

Lue myös:

    Uusimmat