Oululainen Bittium julkisti ”maailman tietoturvallisimman älypuhelimen” – valmistetaan Suomessa, hinta verkkokaupassa 1 550 euroa

Oululainen Bittium on julkistanut toisen sukupolven Tough Mobile 2 -älypuhelimen. Bittiumin mukaan sen uutuus on maailman tietoturvallisin älypuhelin.

Uuden Bittium Tough Mobile 2 -älypuhelimen tietoturvallisuuden ydin on sen kerroksittain rakennettu tietoturva, joka perustuu kovennettuun Android 9 Pie -käyttöjärjestelmään ja sekä puhelimen ainutlaatuisiin laiteratkaisuihin että lähdekoodiin integroituihin tietoturvaominaisuuksiin ja -ohjelmistoihin. Kerroksittaisella tietoturvalla varmistetaan Bittiumin mukaan sekä puhelimeen tallentuneen tiedon että tiedonsiirron suojaus parhaalla mahdollisella tavalla.

”Bittium Tough Mobile 2 -älypuhelin asettaa uuden standardin äärimmäisen tietoturvalliselle kommunikaatiolle. Kerroksittainen tietoturva ja sen ainutlaatuiset ominaisuudet yhdessä helpon käytettävyyden kanssa tekevät älypuhelimesta ja sitä tukevista ohjelmistoratkaisuista täydellisen kokonaisuuden kattavaa tietoturvaratkaisua tarvitseville viranomaisille ja muille korkeaa tietoturvatasoa vaativille asiakkaille Bittium Tough Mobile 2 -älypuhelin on myös alustana räätälöitävissä eri maiden paikallisten luotettujen tietoturvatoimittajien ja muiden kumppanien tarpeisiin”, sanoo Jari Sankala, Bittiumin Defense & Security -tuote- ja palvelualueen johtaja.

”Näinä aikoina, kun miltei päivittäin tulee uutisia peruspuhelimien salakuuntelusta ja murtamisesta, olemme ylpeitä Tough Mobile 2 -älypuhelimen tuomasta kertaluokkien parannuksesta tietoturvalliseen kommunikaatioon.”

Puhelimen sisäänrakennettuihin tietoturvaominaisuuksiin kuuluvat muun muassa lukuisat salaukseen, tunnistukseen ja avaintenhallintaan liittyvät ominaisuudet, käynnistyksen ja käytönaikaiset tietoturvatarkastukset, luvattoman laitteeseen kajoamisen tunnistava tietoturva-alusta sekä yksityisyyskytkin, jolla voi yhdellä napin painalluksella kytkeä pois käytöstä mikrofonit, kameran,
Bluetooth-yhteyden ja heikentää anturiherkkyyksiä. Käytettävissä on lisäksi myös ohjelmoitava hätäpainike.

Bittium Tough Mobile 2 on yhteensopiva Bittiumin Secure Suite -ohjelmistotuotteen kanssa, jolla mahdollistetaan muun muassa puhelinten etähallinta ja salattu tiedonsiirto.

Edeltäjänsä tavoin Bittium Tough Mobile 2 suunnittelun lisäksi myös valmistetaan Suomessa, ja Bittium takaa valvotun ja turvallisen puhelinten valmistus- ja toimitusketjun asiakkaille. Myös puhelimessa käytetyt komponentti- ja ohjelmistoratkaisut ovat viranomaisasiakkaiden auditoitavissa.

Bittium Tough Mobile 2:ssa on myös tuki toisistaan eriytetyille ja suojatuille työtiloille. Niiden ansiosta samalla Bittium Tough Mobile 2 -älypuhelimella käyttäjä voi turvallisesti käsitellä jopa usean eri organisaation luottamuksellisia tietoja sekä omia henkilökohtaisia tietojaan ja sosiaalisen median sovelluksiaan.

Varsinaisesti puhelin on kuitenkin suunnattu yritys- ja erityisesti viranomaiskäyttöön. Puhelimen saatavuus ja käyttöikä ovat normaaleja älypuhelimia merkittävästi pidempiä ja tietoturvapäivitysten saatavuus huomattavasti parempi.

Bittium Tough Mobile 2:ssa on 5,2 tuuman näyttö 1920×1080 pikselin tarkkuudella, stereokaiuttimet, 12 megapikselin takakamera kaksois-LED-kuvausvalolla, jopa 4K-tarkkuuden videokuvaus, 5 megapikselin etukamera, Qualcomm Snapdragon 670 -järjestelmäpiiri, 4 gigatavua RAM-käyttömuistia, 64 gigatavua sisäistä tallennusmuistia ja microSD-muistikorttipaikka, kaksi SIM-korttipaikkaa (toineen jaettu muistikorttipaikan kanssa), mobiiliverkkoyhteydet 4G LTE:llä (kategoria 13/5, 400/75 Mbit/s), Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 5.0 / NFC -yhteydet, GPS / GLONASS / Galileo -paikannus, USB-C- ja 3,5 mm -liitännät sekä 3 000 milliampeeritunnin akku.

Tough Mobile 2:n mitat ovat 148,3 x 77,5 x 9,65 millimetriä ja paino 194 grammaa. Rakenne on IP67-luokiteltu pöly- ja vesitiiviiksi ja MIL-STD-810G-luokiteltu iskunkestävyydeltään.

Uutta Bittium Tough Mobile 2 -älypuhelinta ja siihen liittyviä ohjelmistoratkaisuja esitellään ensimmäisen kerran Infosecurity Europe -messuilla 4.-6. kesäkuuta Lontoossa, Isossa-Britanniassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja