Ota varaslähtö kevääseen ruukkukukkien avulla

Alkukevät tarkoittaa joka päivä lisääntyvää valoa. Värikkään varaslähdön kunnon kevääseen voi ottaa ruukkusipulikasveilla.

Muhkea tulppaanikimppu maljakossa on monelle tuttu juttu, mutta sipulikasvit kukkivat näyttävästi ja tyylikkäästi myös ruukuissa.

Sipulikukissa kirkkaita värejä

Ruukuissa kukkii erilaisia narsisseja, helmililjoja, krookuksia, tulppaaneja, ja voipa niissä nähdä myös keväisen värisiä hyasinttejakin. Kukkien värit vaihtelevat kirkkaan sinisestä ja violetista lämpimän punaiseen ja keltaiseen, valkoistakaan unohtamatta. Näyttävät, iloiset värit viestivät elinvoimaa ja kevääntuloa.

Viihtyvät viileässä

Kevättalven pienikokoiset sipulikasvit ovat helppoja hoidettavia. Ne viihtyvät parhaiten viileässä, ja niitä voikin pitää esimerkiksi lasitetulla parvekkeella tai verannalla. Kun lämpötila on nollan paikkeilla, kukkivia sipulikasveja voi pitää esimerkiksi oven- tai portinpielen koristeena. Narsissi kestää totuttelun jälkeen jopa kymmenen asteen pakkasta, mutta tulppaanit, helmililjat ja krookukset kannattaa nostaa pakkasyön uhatessa sisälle tai peitellä huolellisesti.

Pieni vesiloraus riittää

Sipulikasvit ovat säästeliäitä veden kuluttajia, joten ruukkuistutusta ei tarvitse kastella päivittäin. Aivan kuivana ruukkua ei kuitenkaan kannata pitää, sillä silloin kasvit eivät jaksa avata kukkiaan. Myös pakkasenkeston kannalta on tärkeää, että tetenarsissin multa on kosteaa.

Iloa pitkään

Sipulit kannattaa istuttaa kesän tullen kukkapenkkiin läpäisevään, melko paljon hiekkaa sisältävään maahan. Monet lajit kukkivat vuoden päästä puutarhassa uudelleen. Varsinkin helmililjat ovat innokkaita kukkijoita jatkossakin, ja ne leviävät pikkuhiljaa.

Lähde: Kauppapuutarhaliitto

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat