Ostitko tämän lampun Ikeasta? Kuristumisvaara!

Ikea on saanut tiedon Smila-seinävalaisimen johdon aiheuttamasta onnettomuudesta ja varoittaakin kyseisen valaisimen ostaneita asiakkaita sen vaaroista.

Ikea pyytää Smila-seinävalaisimen ostaneita tarkistamaan, että valaisin ja sen johto ovat aina lapsen ulottumattomissa ja että valaisimen johto on kiinnitetty seinään. Vapaasti roikkuva johto voi aiheuttaa kuristumisvaaran vauvoille ja pikkulapsille. Ikean tietouteen on tullut tapaus Smila-seinävalaisimen johdon aiheuttamasta onnettomuudesta.

Kyseisen valaisimen ostaneet voivat hakea Ikea-tavaratalosta ilmaiseksi täydennyspakkauksen, joka sisältää varoitusmerkin, turvallisuustietoa ja tarrakiinnikkeet valaisimen johdon kiinnittämiseksi seinään.

Täytyy kuitenkin muistaa, että mikä tahansa tuote, jossa on pitkä johto tai naru, voi aiheuttaa kuristumisvaaran. Pitkät johdot ja narut on aina pidettävä pienten lasten ulottumattomissa.

Ikean viestinnästä vastaava henkilö kertoi MTV.fi:lle, että Smila-seinävalaisimesta seurannut onnettomuus tapahtui Skotlannissa lokakuussa 2012. Vauva menehtyi kyseisessä onnettomuudessa.

Juttua päivitetty 11.12 kello 12.00.

(MTV LIFESTYLE – STT)

Lue myös:

    Uusimmat