Oscar-tuottaja kertoo, miksei gaalassa vitsailtu enemmän viime vuoden lyöntikohusta

8:06
Will Smithin kuuluisasta lyönnistä vuosi – tällaisia kohuja takavuosien Oscar-gaaloissa on syntynyt

Oscar-gaalan tuottaja avaa päätöstä lyöntikohuvitsien takana.

Vuoden 2022 Oscar-gaala jäi historiaan kohutusta selkkauksesta, kun Parhaan miespääosan Oscar-palkinnon voittanut näyttelijä Will Smith marssi kesken kaiken lavalle ja löi koomikko Chris Rockia kasvoihin. Tilanne sai alkunsa Rockin heittämästä vitsistä, joka liittyi Smithin vaimo Jada Pinkett Smithiin.

Viime vuoden lyöntikohu nousi muutamaan otteeseen esiin myös tämän vuoden Oscar-gaalassa, jota vietettiin Los Angelesin Hollywoodissa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaa. Gaalan juontanut tv-kasvo Jimmy Kimmel viittasi surullisenkuuluisaan välikohtaukseen heti avausmonologissaan.

– Meillä on tarkat käytännöt. Jos kukaan tässä teatterissa syyllistyy väkivallantekoon missään vaiheessa show'n aikana – saat parhaan näyttelijän Oscarin ja pitää 19 minuutin puheen, Kimmel heitti.

Oscar-gaalan vastaava tuottaja, Kimmelin vaimo Molly McNearney kertoi jälkikäteen, miksei viime vuoden lyöntikohusta revitty vielä enemmän huumoria tämän vuoden gaalassa.

– Emme halunneet, että tämän vuoden gaalassa olisi kyse vain viime vuodesta, hän selitti.

McNearneyn kertoman perusteella Will Smith -vitsejä oli alun perin enemmän, mutta osa päätettiin jättää pois lopullisesta gaalasta. Näin ollen jäljelle jäivät McNearneyn mukaan vain timanttisimmat heitot.

– Osa vitseistä oli rajumpia, mutta ajattelimme, ettei ole meidän tehtävämme kertoa niitä. Kertojan pitäisi olla Chris Rock, emme me, hän sanoi.

Viime vuoden kohua ei kuitenkaan haluttu myöskään täysin sivuuttaa tämän vuoden Oscar-gaalassa. McNearneyn mukaan gaalassa haluttiin vitsailla etenkin välikohtauksen kirvoittamilla reaktioilla.

– Luulen, että olemme edelleen vähän shokissa siitä, miten kaikki tapahtui sekä siitä, että väkivaltaisen välikohtauksen todistamisen jälkeen kaikkien tuli istua paikallaan kuuntelemassa kiitospuhetta, hän sanoi viitaten Smithin viime vuotiseen Oscar-voittoon.

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja