Mainos

Osakkeenomistajat vaativat Applelta toimia: älypuhelimet ja lapset eivät ole hyvä yhdistelmä – kontrollia pitää lisätä

Applen osakkeenomistajat ovat huolissaan lasten puhelinriippuvuudesta ja vaativat Applea auttamaan vanhempia puhelimenkäytön rajoittamisessa. Applen mukaan uusia ominaisuuksia on tulossa.

Kaksi Applen merkittävää osakkeenomistajaa vaativat teknologiajättiä puuttumaan lasten ja nuorten puhelinriippuvuuteen. Newyorkilainen Jana Partners LLC ja Kalifornian State Teacher’s Retirement System kirjoittavat Applelle osoitetussa avoimessa kirjeessä, että Applen pitäisi auttaa vanhempia rajoittamaan puhelimenkäyttöä kehittämällä uusia järjestelmätyökaluja sekä selvittää, millainen vaikutus puhelimen käytöllä on lasten mielenterveyteen.

Osakkeenomistajat vaativat ominaisuuksia, jotka esimerkiksi mahdollistaisivat vanhemmille ruutuajan rajoittamisen ja puhelimen käytön valvomisen. Kirjeessä osakkeenomistajat vetoavat tutkimuksiin, joiden mukaan amerikkalaiset lapset esimerkiksi kuluttavat puhelimilla aikaa noin 4,5 tuntia päivässä ja jopa puolet nuorista kertovat olevansa riippuvaisia puhelimistaan.

Jana ja CalSTRS omistavat yhteensä jopa kahden biljoonan dollarin arvosta Applen osakkeita. Applen markkina-arvo on tällä hetkellä noin lähes 900 biljoonaa dollaria.

Apple julkaisi eilen vastauksen kirjeeseen. Teknologiayrityksen mukaan vanhemmat voivat jo nyt tehokkaasti estää kaiken, mihin lapsi voi iOS-laitteella päästä käsiksi internetyhteydessä. Yritys kuitenkin myös kertoo, että suunnitteilla on uusia ominaisuuksia ja parannuksia, joiden on tarkoitus parantaa vanhempien kontrollia.

Tarkempia kuvauksia tulevista muutoksista Apple ei paljastanut.

Jo nyt vanhemmat voivat esimerkiksi kääntää lastensa laitteista Siri-ominaisuuden ja Face Timen pois sekä asettaa ikärajoja sisältöön iTunes-kaupassa, mutta esimerkiksi käyttöaikaa ei voi rajoittaa tiettyyn tuntimäärään tai pääsyä estää iltaisin. Tällaisia ominaisuuksia löytyy jo Android-laitteista Google Play-kaupan puolelta, vaikka ominaisuudet eivät olekaan täysin idioottivarmoja.

***

2:16

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja