Mainos

Osaatko tulkita koiraasi oikein? Tämä yllättävä seikka voi kieliä stressistä

Tuoreen tutkimuksen mukaan koiran kuonon väri voi kertoa paljon lemmikin kokemista tunteista. 

Tylsistyminen, turhautuminen, liikavirittyneisuus, sopimaton ruoka, elinolojen muutokset, tilanahtaus ja matkustaminen. Muun muassa nämä syyt voivat aiheuttaa koiralle stressiä ja ahdistusta.

Koska koirat eivät osaa itse kertoa tuntemuksistaan, niiden kokema stressi jää usein omistajilta huomaamatta. Tuoreen yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan koirien tuntemuksia voi kuitenkin opetella lukemaan kuonon värimuutoksia seuraamalla. 

Onnellisilla koirilla tumma kirsu

Kyseiseen tutkimukseen osallistui yli neljäsataa koira omistajineen. Omistajilta kysyttiin 42 kysymystä koirien elämäntavoista, terveydestä ja käytöksestä. Omistajia pyydettiin lisäksi ottamaan valokuvia lemmikeistään.

Näiden toimenpiteiden avulla saatiin selville, että ahdistuneiden, impulsiivisten tai pelokkaiden koirien kirsut olivat huomattavasti harmaamman värisiä iloisiin koiriin verrattuna. Tutkijat tulivatkin siihen tulokseen, että stressi voi todellakin muuttaa koirien kirsut harmaiksi, sillä kuonon värillä ei näyttänyt olevan yhteyttä koiran kokoon, rotuun tai yleiseen terveydentilaan.

Jos epäilet koirasi kärsivän stressistä, pyri ensimmäiseksi selvittämään stressin perimmäinen syy.  Stressin aiheuttaja tulisi myös pyrkiä poistamaan lemmikin elämästä. 

Joulu voi olla koiralle stressaava tilanne. Katso videolta, miltä joulu näyttää koiran silmin. 

3:30

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.