Osaatko käyttää ihonhoitotuotteita oikeassa järjestyksessä? Asiantuntija neuvoo

Ihonhoitotuotteita on monen monta erilaista, ja jokainen tuote toimii vieläpä eri tavoin. Tiedätkö, missä marssijärjestyksessä ihonhoitotuotteita tulisi käyttää ja levittää? Kauneuden ammattilainen Tarja Gallacher opastaa.

Ihon hoitaminen alkaa aina puhdistuksesta, jotta kasvovoiteiden ja erikoishoitotuotteiden tehoaineet imeytyisivät ihoon tehokkaammin. Lisäksi meikin tekeminen hoidetulle iholle luonnistuu helpommin.

Kauneuden asiantuntija Tarja Gallacher neuvoo, missä järjestyksessä ihonhoitotuotteet kuuluu levittää kasvoille niin aamulla sekä illalla.

Ihonhoitojärjestys aamulla:

1. Puhdistuote

3. Silmänympärysvoide

5. Päivävoide

Yön jäljiltä on tärkeää hampaiden puhdistuksen ohella muistaa myös puhdistaa kasvot omalle ihotyypille sopivalla puhdistustuotteella. Puhdistus viimeistellään kasvovedellä kostutetulla vanulapulla.

–Aamulla voit puhdistaa kasvosi myös pelkällä kasvovedellä, jos ihotyyppisi ei ole hirmuisen rasvoittuva, Gallacher vinkkaa.

Seuraavaksi laitetaan silmänympärysvoidetta, jota taputellaan sormenpäällä pienen pieni määrä herkälle silmänympärysalueelle, mutta ei mielellään liikkuvalle luomelle. Silmänympärysvoide auttaa vähentämään turvotusta, tummuutta ja väsymyksen merkkejä, madaltaa ryppyjä ja juonteita sekä huolehtii ihon kiinteydestä.

– Jos luomi on atooppinen ja hilseilevä, silloin voi voidetta toki laittaa myös luomelle, mutta muutoin silmänympärysvoidetta laitetaan pääsääntöisesti ympäröivälle iholle, Gallacher kuvaa.

Neljänneksi kasvoille sekä kaulan iholle levitetään hierovin liikkein seerumi.

– Seerumi tehostaa hoitovoiteen vaikutusta: siinä on samoja tehoaineita tiiviimmässä muodossa. Seerumi on hyvin ohkainen, joten se ei yksinään riitä: sen kosteudensitoutumiskyky on heikko ohuen formuloinnin vuoksi, Gallacher kertoo.

– Seerumia levittäessä vältä silmänympärysihoa! On toki myös olemassa seerumeita, jotka sopivat silmänympärysiholle, mutta se kannattaa tarkistaa jo tuotetta ostaessa. Harvemmin voi.

Viidenneksi aamulla levitetään omalle ihotyypille sopiva päivävoide puhtaalle kasvojen ja kaulan iholle sekä decolteelle.

Kasvomeikin oikea järjestys:

1. Meikkivoide tai BB-voide

2. Peitepuikko

4. Puuteri

Jos meikillä ehostautuminen kuuluu rutiineihisi, meikkipohja aletaan rakentaa päivävoiteen päälle. Päivävoide on koostumukseltaan usein kevyt, ja se sopii loistavasti meikin alle.

– Päivävoiteen jälkeen laitetaan meikkivoide. Mutta jos käytät BB-voidetta, BB-voide laitetaan seerumin päälle suoraan, koska siinä päivävoide ja meikkivoide samassa, Gallacher neuvoo.

– Ei ole synti kuitenkaan laittaa BB-voidetta päivävoiteen päälle: itse asiassa suosittelen lämpimästi tekemään niin, jos kyseessä on aikuinen nainen, jolla on kuiva ihotyyppi. Se tuo siihen tuotteeseen työstettävyyttä ja meikkiä on huomattavasti mukavampi laittaa.

BB-voide imeytyy nopeasti, ja se sopii useimmiten kaikille ihotyypeille.

– Varsinkin kuivaihoisen kannattaa ensin laittaa omalle iälle kohdennettu ravitsevampi päivävoide ja siihen päälle vielä BB-voide, Gallacher vinkkaa.

Levitettyäsi meikkivoiteen voit levittää tarvittaviin kohtiin peitevoidetta, jos ihosi esimerkiksi punoittaa. Sitten vuorossa on valokynä, jota myös levitetään toivottuihin kohtiin joko häivyttämään juonteita tai korostamaan kasvojen keskeisiä kohtia. Meikki viimeistellään puuterilla, jolla voi myös korjailla meikkiä päivän aikana.

Ihonhoitojärjestys illalla:

1. Silmämeikinpuhdistustuote

2. Puhdistustuote

3. Kasvovesi

4. Silmänympärysvoide

5. Hoitava seerumi

6. Yövoide

7. Unihiekka

Sitten kun tullaan kotiin pitkän päivän jälkeen, on ensiarvoisen tärkeää puhdistaa meikki sekä epäpuhtaudet iholta. Ensimmäisenä poistetaan silmämeikki.

– Aloitan itse aina silmämeikinpuhdistustuoteella: pumpuliin kastetaan reilusti tuotetta, että pumpuli on kunnolla märkä. Sitten pumpuli painetaan hellästi suljetun silmäluomen ja ripsien päälle, odotellaan 5–7 sekuntia, että se tuote vähän liottuu, jonka jälkeen silmämeikki pyyhitään pois kevyesti, Gallacher neuvoo.

Kun silmämeikki on puhdistettu hellästi, seuraavaksi kasvojen iho puhdistetaan puhdistustuotteella.

– Jos on oikein tuhti, peittävämpi meikki, ottaisin käyttööni kuivan ihon puhdistusvoiteen, jonka hieroisin kuivalle iholle ja pyyhkisin pois kasvosienellä – enkä käyttäisi vettä, Gallacher vinkkaa.

Muista, että iho tulee puhdistaa aina päivän päätteeksi puhdistustuotteella, jotta kaikista päivän aikana iholle kertyneistä epäpuhtauksista päästäisiin eroon.

Loppujärjestys on sama kuin aamulla: kasvovesi, silmänympärysvoide, seerumi ja lopuksi tuhdimpi ja hoitavampi yövoide. Viimeisenä tarviset vain Nukkumatin unihiekkaa silmänurkkiisi.

– Ja sitten nukkumaan! Nukkuminen tekee oikein hyvää iholle, Gallacher hymyilee.

Lue myös:

Videovinkit:


Lue myös:

    Uusimmat