Osaatko huoltaa viemärisi? Näillä vinkeillä onnistut

Viemäreiden ongelmat asukkaalle ovat samanlaisia, olipa kyseessä sitten omakoti- tai kerrostalo. Lue Lassila & Tikanojan vinkit viemärin omatoimiseen huoltamiseen!

Viemärit on liiankin helppo saada tukkoon, mutta huoltamalla niitä säännöllisesti ehkäiset tukkeutumisia tehokkaasti.

Lue vinkit omatoimiseen puhdistukseen!

Näin huollat itse viemärit:

1. Pese säännöllisesti, esimerkiksi kerran kuussa, astian- ja pyykinpesukoneesi mahdollisimman kuumalla pesuohjelmalla. Kuuma vesi puhdistaa viemäreitä. 

2. Puhdista pesukoneesi silloin tällöin apteekeissa myytävällä sitruunahapolla. Annostele sitruunahappo pesukoneeseen ja pese tyhjällä koneella mahdollisimman kuumalla pesuohjelmalla. Varmista kuitenkin koneen valmistajalta, että kone kestää sitruunahappokäsittelyn. Voit käyttää myös valmiita pesukoneen puhdistusaineita. 

3. Puhdista viemärisi kerran kuussa kaatamalla ensin viemäriin astianpesuainetta, niin että aine jää hajulukkoon vaikuttamaan. Sen jälkeen kaada viemäriin runsaasti (eli noin 10 litraa) tulikuumaa vettä. 

4. Kemialliset viemärinavaajat, eli nk. kodinputkimiehet auttavat ensiapuna tukkoiseen viemäriin, mutta ovat huomattavasti laimeampia kuin ammattilaisten käyttämät kemialliset aineet. Pyydä siis kiinteistönhuollosta apua ajoissa, jos lavuaarit tuntuvat olevan jatkuvasti tukossa. 

5. Jos viemäri tuntuu olevan jatkuvasti tukkoinen, kyseessä voi olla myös rakenteellinen ongelma kuten painauma putkessa, irronnut tiiviste tai vanhoissa putkissa myös irronnut ruoste. Ehdota taloyhtiöllesi viemäreiden tarkistuttamista esimerkiksi kuvauksella tai painepesua.

Lähde: Lassila & Tikanoja

Lue myös:

    Uusimmat