Osa Alina Tomnikovin sketsihahmo Kikka Vaaran lausahduksista peräisin perheenäidin blogista – "Pyydän anteeksi koko sydämestäni"

Putous-näyttelijä Alina Tomnikov vastaa julkisuuteen nousseisiin tietoihin hänen sketsihahmonsa samankaltaisuudesta Mamma rimpuilee -blogin kirjoitusten kanssa. Tomnikov korostaa, että virhe on hänen omansa eikä Putouksen käsikirjoittajien.

Lauantaina 3. maaliskuuta Putouksen yhdeksännen kauden sketsihahmokisasta tippui näyttelijä Alina Tomnikovin hahmo Kikka Vaara.

Eilisessä jaksossa sketsihahmo emännöi ikiomaa "kuumaa linjaansa", jossa Kikka Vaara vastasi äitiysneuvoja kyselleiden puheluihin. Televisioruutuun ilmestyi myös katsojien lähettämiä viestejä, joita hahmo kommentoi. 

Blogisti Laura Satamo kirjoitti tänään Mamma rimpuilee -blogissaan Tomnikovin sketsihahmon saaneen vahvoja vaikutteita hänen teksteistään. 

– Kun sisältöä näihin viesteihin kasasin, kävin läpi kaikkea kauden alussa keräämääni tukimateriaalia. Osa televisiossa nähdyistä letkautuksista tulikin suoraan tai muokattuina niistä googlesta löytämistäni memeistä – ja osa näistä memeistä oli Mamma rimpuilee -blogista löytyviä oivalluksia, Tomnikov kirjoittaa MTV.fille lähettämässään vastineessa.

Tomnikov sanoo olevansa syvästi pahoillaan, että hänen hahmonsa show'hun päätyi Mamma rimpuilee -blogista löytyviä lausahduksia ilman, että hän oli erikseen pyytänyt lupaa niiden käyttöön.

– Haluan myös korostaa, että jokainen Putous-hahmo esityksineen on aina näyttelijän omaa käsialaa, ei Putouksen käsikirjoitustiimin. Tämä virhe onkin täysin omani. Mamma rimpuilee -bloggarin lähestymistapa äitiyteen on mielestäni upea, ja tarkoitukseni ei missään nimessä ollut pahoittaa hänen mieltään, vaan juurikin päinvastoin kunnioittaa häntä ja kaikkia muita äitejä. Pyydänkin siis anteeksi koko sydämestäni, Tomnikov kirjoittaa.  

MTV:n vastaava tuottaja Hanna Kortti kertoo, että Putouksen sketsihahmokilpailun hahmot ja niiden esitykset ovat näyttelijöiden omia luomuksia.

– Tuotanto- ja käsikirjoitustiimi osallistuu hahmon lopullisen esityksen hiomiseen, mutta kirjoitus- ja ideointivastuu on aina näyttelijällä itsellään. Hahmon takana on aina havaintoja todellisesta elämästä ja ilmiöistä, mutta näyttelijä vastaa siitä, että hänellä on hahmoon ja sen hokemiin kaikki oikeudet.

Lue alla Alina Tomnikovin kirjoitus kokonaisuudessaan.

"Loin Kikka Vaaran halusta antaa ääni kaikille vanhemmille, äideille ja isille, jotka tekevät uskomatonta työtä kasvattaessaan lapsiaan. Loin sen rakkaudesta, kunnioituksesta ja ihailusta vanhemmuutta kohtaan ja sitä kaikkea, mitä se pitää sisällään. Halusin antaa komedian kautta äänen kaikille vanhemmille, koska vanhemmat ovat todellisia supersankareita.

Kikka Vaara on itseni kirjoittama hahmo, ja kaikki muu paitsi nämä muutamat lauseet ovat olleet omia ja ystävieni kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta luotuja ajatuksia. Olen todella pahoillani siitä, että viime jaksossa käytettiin muutamia lausahduksia, joihin en ollut erikseen kysynyt lupaa ja olen hyvin pahoillani siitä, että tein virheen ilman että ymmärsin sen tehneeni.

Konkreettinen Kikan hahmo syntyi minun parhaasta ystävästäni, joka tullessani kerran hänen luokseen kylään, oli pukeutunut juuri kuin Kikka. Ystäväni on minun mielestäni maailman tunnollisin ja rakastavin äiti lapsilleen. Hän tekee ja antaa kaikkensa lastensa hyväksi ja tekee sen sydämestään. Samalla hän myös osaa nauraa itselleen ja on mitä rakastettavin heijaaja.

Yhdessä ystäväni kanssa ideoimme hahmoa. Itse en vielä ole äiti, ja halusin olla mahdollisimman totuudellinen oivalluksissani, jotka sitten pukisin komedian kautta Putoukseen sopivaksi. Ystäväni kertoi minulle tarinoita omista kommelluksistaan. Materiaalia kerätessäni ja tutkimustyötä Kikkaa varten tehdessäni, juttelin lisäksi monien äiti-ystävieni kanssa ja kuuntelin heidän kokemuksiaan. Lisäksi tutkin keskustelupalstoja ja keräsin tukimateriaalia googlen kuvahauista löytyvistä meme-muotoon saatetuista oivalluksista, sekä lukuisista keskusteluista bloggareiden kanssa. Halusin olla totuudellinen materiaalissani ja koska en ole itse äiti, halusin varmistaa, että oivallukseni tekisivät kunniaa äideille ja tukeutuisivat vahvasti realismiin, jota äidit päivittäin kohtaavat.

Kikan viime jaksossa pelattiin Joulupukin Kuumasta Linjasta tutulla estetiikalla. Yhtenä tukielementtinä tuossa estetiikassa päätettiin pitää katsojien lähettämät skriinille ilmestyvät ”tekstiviestit”. Kun sisältöä näihin viesteihin kasasin, kävin läpi kaikkea kauden alussa keräämääni tukimateriaalia. Osa televisiossa nähdyistä letkautuksista tulikin suoraan tai muokattuina niistä googlesta löytämistäni memeistä - ja osa näistä memeistä oli Mamma rimpuilee -blogista löytyviä oivalluksia.

Yksi memekuvista, joka materiaaleissani pyöri oli teksti: ”Jos se ei ole noro, se on tavallinen ripuli”. Tämä oivaltava letkautus oli jäänyt niin vahvasti mieleeni jo materiaalia kerätessäni, että kun Kikan laulujakso oli käynnissä heitin sen ilmoille laulujen välissä sitä sen tarkemmin suunnittelematta.

Mitä tulee Kikan kuvitteelliseen aviomieheen Jereen, niin kyseessä on oikeasti puhdas sattuma. Jeren nimeä pohdittiin ja muutettiin harjoituksissa useita kertoja - matkan varrella oli Penaa, Mattia ja Jaria. Lopulta kuitenkin päädyttiin käyttämään nimeä Jere. Kikan suhde Ouluun taas syntyy omien rakkaitten sukulaisteni kautta, jotka asuvat Oulussa. Sukulaisteni sukunimi on Vaara, ja minusta se oli loistava sukunimi hahmolleni. Kikka puolestaan löytyi siihen rinnalle helposti, koska olin nähnyt ystäväni keksivän vaikka ja mitä kikkoja temmeltäessään lasten kanssa kotona.

Olen kuitenkin syvästi pahoillani siitä, että Kikan suuhun ja Kuuma linja -showhun päätyi Mamma rimpuilee -blogista löytyviä lausahduksia ilman, että olin siihen erikseen pyytänyt lupaa. Haluan myös korostaa, että jokainen Putous-hahmo esityksineen on aina näyttelijän omaa käsialaa, ei Putouksen käsikirjoitustiimin. Tämä virhe onkin täysin omani. Mamma rimpuilee -bloggarin lähestymistapa äitiyteen on mielestäni upea, ja tarkoitukseni ei missään nimessä ollut pahoittaa hänen mieltään, vaan juurikin päinvastoin kunnioittaa häntä ja kaikkia muita äitejä. Pyydänkin siis anteeksi koko sydämestäni."

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja