Orimattilan moottorisahamurhaaja tuomittiin elinkautiseen – yritti hävittää äitinsä ruumiin polttamalla

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut nelikymppisen miehen 70-vuotiaan äitinsä murhasta ja törkeästä vahingonteon yrityksestä elinkautiseen vankeusrangaistukseen.

Rikos tapahtui viime vuoden elokuussa Orimattilassa uhrin omistamassa omakotitalossa. Käräjäoikeuden mukaan mies pisti ja viilsi äitiään erilaisilla teräaseilla useita kertoja päähän ja vartaloon. Mies myös löi oikeuden mukaan uhria useita kertoja moottorisahalla muun muassa päähän.

Käräjäoikeus ei pitänyt uskottavana miehen väitettä siitä, että kyse olisi ollut hätävarjelusta äidin hyökättyä ensin hänen kimppuunsa. Oikeus perusteli asiaa muun muassa sillä, että äiti oli fyysisiltä ominaisuuksiltaan poikaansa pienempi.

–  Väkivalta uhria kohtaan on ollut erittäin huomattavaa. Väkivaltaa on tehty useita eri teräaseita käyttäen ja käyttäen lyömäaseena moottorisahaa. Ottaen huomioon kaikki edellä mainitut seikat, vastaajan väitettä hätävarjelutilanteesta ei voida pitää uskottavana, oikeus totesi.

Mies osoitti oikeuden mukaan sitkeää surmaamispyrkimystä lyömällä uhria useita kertoja. Teko kesti useita minuutteja. 

Oikeuden mukaan Kaapo Lucien Varjokorpi yritti myös sytyttää omakotitalon tuleen ja hävittää ruumiin polttamalla, teko ei kuitenkaan onnistunut.

Lue myös:

    Uusimmat