Nelikymppistä miestä syytetään äitinsä murhasta Orimattilassa: Käytti teossa moottorisahaa ja yritti hävittää ruumiin polttamalla

40-vuotiasta miestä syytetään äitinsä murhasta Orimattilassa. Teko tapahtui viime elokuun 20. päivä naisen omakotitalossa. Miehelle luettiin tänään syytteet Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa.

Syytteen mukaan mies murhasi noin 70-vuotiaan äitinsä pistämällä ja viiltämällä häntä erilaisilla teräaseilla lukuisia kertoja päähän, vartaloon ja raajoihin. Lisäksi hän löi naista useita kertoja moottorisahalla päähän, vartaloon ja raajoihin.

Lopuksi mies yritti hävittää äitinsä ruumiin polttamalla. Mies sytytti olohuoneen lattialle kaatuneen äitinsä vieressä olleen keinutuolin tuleen. Tuli ei kuitenkaan lähtenyt leviämään.

Erityisen raaka tekotapa

Naiselle aiheutui väkivallasta lukuisia erityyppisiä vammoja eri puolille vartaloa. Hänen kuolinsyynsä olivat kallon murtumat, aivorepeämä ja verenvuodot aivoissa.

Syyttäjän mukaan henkirikos tehtiin erityisen raa'alla ja julmalla tavalla, koska siinä käytettiin moottorisahaa ja useita erilaisia teräaseita. Lisäksi teko kesti pitkään ja aiheutti uhrille suurta tuskaa.

Syytteen mukaan miehellä oli määrätietoinen surmaamispyrkimys. Nainen oli tekijään verrattuna sekä fyysisten ominaisuuksiensa että vahvan humalatilansa vuoksi lähes puolustuskyvytön jo teon alkaessa.

Todistaja soitti apua

Poliisitutkinnassa selvisi, että uhriksi joutunut nainen oli soittanut kaksi puhelua eräälle miehelle tekopäivänä hieman ennen viittä. Henkirikos on siis tapahtunut puhelujen jälkeen kello 17 ja 19.45 välisenä aikana.

Talolle asennetusta valvontakamerasta selvisi, että naisen aikuinen poika oli saapunut äitinsä omakotitaloon puolen päivän aikaan. Hän poistui paikalta ennen iltakahdeksaa.

Teko selvisi viranomaisille, kun todistaja soitti hätäkeskukseen 20. elokuuta puoli kahdentoista aikaan yöllä. Todistaja oli havainnut tekijän liikkuneen omakotitalon läheisessä kuivurirakennuksessa, missä tekijä oli myös nukkunut. Todistaja havaitsi miehen sytyttäneen nuotion kuivurirakennukseen.

Kun pelastushenkilökunta ja poliisit saapuivat paikalle, epäilty tekijä oli paennut metsään. Poliisikoira jäljitti miehen ja hänet otettiin kiinni 21. elokuuta yöllä ennen yhtä. Hän on ollut siitä lähtien vapautensa menettäneenä.

Kiistää syytteet

Syyttäjän mukaan syytetyn tarkoituksena oli sytyttää omakotitalo tuleen ja hävittää ruumis polttamalla. Tuli ei kuitenkaan lähtenyt leviämään. Mies syyllistyi syytteen mukaan murhan lisäksi törkeän vahingonteon yritykseen.

Mies kiistää molemmat syytteet. Oikeudelle toimittamassaan kirjallisessa vastauksessa hän kertoo puolustaneensa itseään ja aiheuttaneensa siinä tilanteessa äidilleen vammoja.

Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vankeusrangaistusta.

Lue myös:

    Uusimmat