Oregano sisältää voimakkaita antioksidantteja

Välimeren maiden keittiöstä tutulla oreganolla on tuoreen yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan voimakkaita antioksidanttiominaisuuksia. Antioksidantit ovat ravinnosta saatavia yhdisteitä, joilla on kyky suojata elimistöä haitallisilta hapettumisreaktioilta. Yhdysvaltojen maatalousministeriön maataloustutkimuslaitoksen (Agricultural Research Service) toteuttaman tutkimuksen mukaan oregano sisältää painoonsa nähden enemmän antioksidantteja kuin hyviksi antioksidanttilähteiksi tiedetyt kasvikset, hedelmät ja marjat.

Tutkimuksessa testattiin kaikkiaan 39 samanlaisissa olosuhteissa kasvatettua yrttilajiketta. Oreganon lisäksi monet muutkin yrtit osoittautuivat painoonsa nähden kasviksia, hedelmiä ja marjoja paremmiksi antioksidanttien lähteiksi. Tällaisia yrttejä olivat muun muassa tilli, kynteli ja jalolaakeri. Näiden antioksidanttiaktiivisuus oli kuitenkin vain puolet tai kolmannes siitä, mitä oreganon. Oreganon antioksidanttiaktiivisuus päihitti testeissä jopa voimakkaana antioksidanttina pidetyn E-vitamiinin.

(MTV3-Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat