Mainos

Oppitunti 6: Ripsiväri

Hyvässä silmämeikissä on tärkeää, että ripsetkin näyttävät huolitelluilta ja siisteiltä. Ei olekaan ihme, että ripsiväri on jokaisen suomalaisnaisen suosikkimeikki. Ripsiväri antaa katseelle viimeisen silauksen ja hyvin taivutetut ripset avaavat katseen. Muista valita ripsiväri, joka sopii juuri sinulle.

Ripsien taivutus

Etenkin suorat ripset saavat sähäkkyyttä ripsien taivuttamisella. Taivuta ripsesi ripsentaivuttimen avulla asettamalla taivutin aivan ripsen tyveen ja pitämällä sitä hetken aikaa paikallaan. Kun avaat taivuttimen, ripset taipuvat kauniisti kaarelle ja katsekin avautuu.

Jos ripsesi ovat hyvin suorat, valitse käyttöösi vedenkestävä maskara, joka pitää ripsen paremmin taivutettuna. Muista että ripsiväri kuivattaa ripsiä, joten ripset tulee aina taivuttaa puhtaina ennen ripsivärin levittämistä, etteivät ne katkea.

Ripsivärin levitys

Ripsivärejä on olemassa varsinainen viidakko. Kun valitset ripsiväriä itsellesi, mietti mitä siltä toivot. Haluatko taivuttavan, tuuhentavan vai pidentävän ripsivärin, vai kenties näitä kaikkia?

Levitä ripsiväri aivan tyvestä ripsen kärkeen saakka. Erityisesti tummassa silmämeikissä ripsen vaalea tyvi jää helposti näkyviin, ja meikki jää vajaaksi. On makuasia, levitätkö ripsivärin sekä ylä- että alaripsiin. Vahvaan silmämeikkiin alaripsiin levitettävä ripsiväri sopii erityisesti, sillä se tuo terävyyttä katseeseen. Jos kärsit tummista silmänalusista, jätä alaripsiväri kuitenkin pois, ettei maskaran tekemä varjo korosta tummuutta silmien alla. Myös syvällä olevien silmien meikkauksessa ripsiväri kannattaa jättää alaripsistä pois.

Älä käytä ripsiväriä kolmea kuukautta kauempaa. Avattuun ripsiväriin kerääntyy ilmaa ja epäpuhtauksia heikentäen ripsivärin laatua. Vaihda siis ripsiväri tarpeeksi usein taataksesi siistin ja hygieenisen lopputuloksen.

Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Tommi Penttinen, NIVEA

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.