Opiskelija: Näitä kosmetiikkatuotteita saa halvalla

Kauneusbloggari Panda paljastaa, mitä kauneustuotteita voi ostaa pienemmälläkin budjetilla.

Uuden selvityksen mukaan kulutamme vuodessa kosmetiikkaan noin 750 euroa. Tämä on suuri summa opiskelijabudjetilla elävälle. Piece of Panda -blogia kirjoittava "Panda" kertoo, mihin kauneustuotteisiin kannattaa panostaa enemmän ja mitä meikkejä voi surutta ostaa halvemmallakin.

Nämä ovat edullisia ja hyviä tuotteita

Luomivärit

Monilta merkeiltä saa nykyään edullisia ja kestäviä luomiväripaletteja, joissa on vahva pigmentti. Siinä missä selektiivinen luomiväripaletti tuntuu luomilla kestävältä ja hyvältä, voi puolet edullisempi markettiluomiväri yltää samoihin lopputuloksiin.

Suihkugeelit ja vartalovoiteet

Suihkugeeleihin en halua itse laittaa paljon rahaa enkä koe että kalleimmilla ja edullisemmilla merkeillä olisi kovin suurta eroa arkikäytössä. Suihkugeelin voi valita edullisen hinnan, houkuttelevan pakkauksen ja tuoksun mukaan.

Ripsiväri

En ostaisi halvinta maskaraa, mutten näe tarvetta kuluttaa useita kymmeniä euroja kalleimpiin ripsiväreihin, sillä jo keskinkertaisen ripsivärin laatu riittää omiin tarpeisiini. Todella halpojen ripsivärien kohdalla olen törmännyt pahanhajuiseen tuoksuun, tahmeaan ja tunkkaiseen koostumukseen ja lopputulos on ollut annostelun takia pelkkää sotkua.

Näihin tuotteisiin kannattaa panostaa

Pohjustustuote

Suosittelen panostamaan hyvään silmämeikin pohjustustuotteeseen. Hyvä pohjustustuote pitää luomivärin paikoillaan, eikä väri esimerkiksi ala paakkuuntua luomivakoon. Oma suosikki-luomiväripohjani on Urban Decayn Primer Potion, jota tilaan verkkokaupasta Englannista. Olen kokeillut vastaavia pohjusteita muilta edullisemmilta merkeiltä, mutta lopputulos ei ole mielestäni ollut yhtä hyvä. Tässä asiassa ei siis kannata olla turhan pihi.

Huulipuna

Hyviä huulipunia löytyy myös markettihyllyiltä, mutta mikäli kaipaat kestävämpää ja peittävämpää lopputulosta, suosittelen satsaamaan hieman laadukkaampaan punaan. Oma suosikkini on tällä hetkellä Sensain huulipuna, joka kestää ja näyttää huulilla pitkään hyvältä. Voit tehdä hyviä löytöjä myös alennusmyynneistä!

Meikkivoide

Panostan itse hyvään meikkivoiteeseen, jotta lopputuloksesta tulee mahdollisimman hyvä ja luonnollinen. Jos haluat kuitenkin säästää, valitse hyvä ja edullinen BB- tai CC-voide, kuten L`Oréalin BB- tai Lumenen CC-voide. Kalliimpaan meikkivoiteeseen kannattaa kuitenkin satsata, sillä se sisältää jo itsessään meikkivoiteen ja peiteaineen, jolloin en tarvitse erikseen näitä tuotteita. Kalliimpi meikkivoide jättää myös ihanan mattapinnan iholle, joten et tarvitse edes puuteria.

Välineet

Hyvillä välineillä on miellyttävämpää työskennellä ja lopputulos on yleensä huomattavasti parempi. Tästä syystä suosittelen panostamaan laatuun myös meikkausvälineissä. Meikkisiveltimissä suosittelen käyttämään laadukkaita tuotteita. Kallisarvoisia välineitä on syytä myös huoltaa. Itse pesen omat siveltimeni edullisella Marseille-saippualla. Tweezermanin kulmannyppijät maksavat hieman enemmän kuin peruspinsetit, mutta ovat jokaisen euron arvoiset.

Kynsiä syövät hiekkapaperiviilat suosittelen vaihtamaan kynsiystävällisimpiin lasiviiloihin, sillä kustannusero ei ole kovinkaan suuri, mutta käyttömukavuus paranee huomattavasti.

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja