Opetusministerillä ei ole kantaa siihen, pitäisikö koulut avata: "Arvio tehdään terveysviranomaisten suositusten ja mallinnusten pohjalta"

9:23
Li Andersson puolusti koulu-uudistusta MTV:n Uutisaamussa.

Avataanko koulut vielä loppukevään ajaksi? Siinä kysymys, joka on käynyt monen mielessä. Opetusministeri Li Anderssonilla ei ole asiaan kantaa. 

Pitäisikö koulut pitää kiinni loppukevään ajan? 

– Minulla ei ole henkilökohtaista kantaa siihen, koska se arvio tehdään samalla tavalla kuin arvio tehtiin rajoitustoimien käyttöönoton osalta eli terveysviranomaisten suositusten ja mallinnusten pohjalta. Suomessa THL ja STM tekevät yhdessä pohjatyön ja arvioivat epidemiatilanteen ja kun saamme sen heidän arvion, niin sen pohjalta arvioidaan, onko aika purkaa joitain rajoitustoimia vai ei, toteaa Li Andersson (vas.). 

Syksylle luvassa valtakunnalliset ohjeet

Se jo tiedetään, että syksylle on tulossa valtakunnallisia ohjeistuksia päiväkoteihin ja kouluihin liittyen. 

– Me käydään THL:n ja sosiaali- ja terveysministerön kanssa keskustelua siitä, millaisia ohjeistuksia kasvatus- ja opetusalalle tullaan tarvitsemaan viimeistään sitten ensi syksynä, kun lapsimäärät kasvavat niin päiväkodeissa kuin kouluissa. Millä tavalla voidaan päiväkodeissa ja kouluissa huolehtia riittävistä turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta. Tähän ohjeistuksia tulee valtakunnallisesti käyttöön, toteaa ministeri.

Loppukevään toimet ovat lähipäivinä hallituksen työlistalla. 

– Hallitus tulee tällä viikolla tekemään linjauksia liittyen koko opetus- ja kasvatusalan sektoriin ja siihen, kuinka asioissa tullaan etenemään loppukevään osalta, sanoo Andersson. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja