Opettaja pyysi selitystä lapsen laskeneille arvosanoille – Regan kirjoitti samaistuttavan tekstin koronakeväästä: "Anteeksi, olen vain loppu"

Opettaja järjesti valmistujaiset orvoksi jääneelle oppilaalleen 0:32
Jeff Schrockin oppilas menetti vanhempansa ja melkein henkensä onnettomuudessa. Kun koronavirus sitten perui koulun valmistujaisjuhlatkin, Jeff päätti järjestää miniseremonian omin päin!

Regan antoi sanaisen arkkunsa aueta etäpalaverissa lapsensa opettajan kanssa. – En voi ajatella huomista, tai seuraavaa päivää, tai miten selviän ensi viikosta, hän kuvailee koronakevättä.

Viiden lapsen äiti Regan Long kertoo perheensä elämästä sille omistetulla Facebook-sivulla. Koronakevät pakotti perheen koululaiset kotiin, ja Regan miehineen joutui omien töidensä lisäksi pyörittämään vielä etäopintojakin. Kun lapsen opettaja sitten pyysi tapaamista, Regan päätti vastata rehellisesti.

– "Anteeksi, olen vain loppu". Näin sanoin yhden lapseni opettajalle tänä aamuna, kun hän pyysi yksityistä Zoom-videopuhelua lapseni ja minun kanssani, Regan kuvaa.

"Olen yksi ihminen, joka yrittää jonglöörata viittä lasta"

Palaveripyynnön tullessa Regan valvoi kahden lapsensa nettipalaveria ja yritti löytää omalta tietokoneeltaan tarvitsemaansa linkkiä samalla, kun työnsi pientä vauvaansa esikoisensa syliin. Regan ei löytänyt koneeltaan etsimäänsä linkkiä ja tunsi, että romahtaisi.

– Olen yksi ihminen, joka yrittää jonglöörata viittä lasta, ja joka päivä tunnelmani vaihtelevat: ensin minulla on kaikki hanskassa ja sitten tuntuu, että todella sekoan. Eikä tämä ole normaalia, ei mikään tästä, Regan sanoo.

Kuvasi korona-arkea "paskamyrskyksi"

Reganin lapsen opettaja ymmärsi tilanteen ja osoitti sympatiaa Regania kohtaan. Opettaja halusi palaverissa tietää, miksi aiemmin hienosti koulussa pärjännyt lapsi oli nyt saanut kokeista huonompia tuloksia. Regan tunsi sanaisen arkkunsa aukeavan.

– Ei tämä ole rakentava ympäristö oppimiselle, ei vain ole. Lapsillani on rakastava ja turvallinen koti, mutta ei, ei se ole koulu. Ollakseni rehellinen, suurin osa päivistä on paskamyrskyä. Päiviin ei kuulu paljoakaan rauhaa ja hiljaisuutta, ja kun yksi yrittää keskittyä jossain talon osassa tai tietyssä huoneessa, hän voi kuulla toisen Zoom-videopuhelun tai karjalauman, joka juoksee toisessa huoneessa. Joten, ei, tyttäreni ei voi keskittyä eivätkä asia täysin mene perille, Regan kuvaili opettajalle.

– Ja arvatkaa mitä? Tuntui hyvältä sanoa se. Halusin huutaa se. Halusin itkeä samalla, kun kerroin siitä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"On ok, jos ette rakasta tätä ajanjaksoa"

Regan kuitenkin piti tunteenpurkauksen sisällään. Hän on yrittänyt pitää itsensä kasassa uskottelemalla itselleen, että koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne on pian ohi. Regan huomauttaa, ettei kukaan pysty muuttamaan koko elämäänsä pandemian vaatimalla tavalla helposti ja nopeasti.

– Joten niille, jotka etsivät valkoista lippua voidakseen heiluttaa sitä villisti korkealla ilmassa, ette ole yksin. On ok, jos ette rakasta tätä ajanjaksoa, eikä teidän ole hyvä olla jokaisen päivänä joka tunti, Regan sanoo.

– En voi ajatella huomista, tai seuraavaa päivää, tai miten selviän ensi viikosta. Otan kaiken kirjaimellisesti päivä kerrallaan ja keskityn selviämään seuraavan tunnin.

Hän uskookin, että koronakevään kanssa kamppailua eivät voita voimakkaimmat, vaan ne, jotka kykenevät mukautumaan koronaviruksen aiheuttamiin elämänmuutoksiin.

"Me olemme rokkitähtiä"

Regan huomauttaa, että kaikki vanhemmat tekevät jo parhaansa. Tärkeintä on yrittää jaksaa, vaikka sitten tunti kerrallaan.

– Silmieni alla on massiiviset pussit, koska en ole nukkunut 12 vuoteen. Minulla oli samat vaatteet eilen, nukuin niissä ja ne ovat ylläni myös tänään. Tässä sitä taas mennään. Me olemme rokkitähtiä. Jokainen meistä.


Lue myös:

    Uusimmat