Laura-äiti ei voinut kuin yrittää pidätellä nauruaan – "parittelevat iPadit" paljastivat Lucan, 5, kotikouluhuijauksen: "Sinun täytyy myöntää, että olen aika nokkela"

Laura antoi lapselleen hieman vapautta kotikoulun suhteen, mutta luottamus kostautui hulvattomalla tavalla.

Etäopiskelu vaatii paljon myös vanhemmilta, jotka joutuvat väistämättä tekemään oman osansa lasten opiskelun eteen. Sen tietää ainakin eräs israelilaisäiti, jolle jo kotikoulun ensimmäiset päivät tekivät tiukkaa.

Myös australialainen Laura Mazza on saanut havaita, että omien töiden ja lasten opiskelun yhteensovittaminen voi olla haastavaa, kertoo Mirror. Mum on the Run -blogiakin kirjoittanut Laura kertoo Facebookissa omasta hulvattomasta kokemuksestaan ja toteaa 5-vuotiaan Luca-poikansa olevan "tuleva presidentti".

– Miksi? Antakaapa, kun kerron teille. Tämän päivän kotikoulusessio oli lievästi valvomaton. Tämä siksi, että a) kotikoulu on vastenmielistä ja b) siksi, että minulla on niin korkea työvuori, että voisin kiivetä sen päälle ja tehdä Guinnesin maailmanennätyksen. Ja c) se on hieman luottamuksellista, joten en mieluiten haluaisi tahmasormista 5-vuotiasta koskemaan asioihin tai tulemaan Zoom-kokoukseen kysyen "äiti? Kuka tuo vanha nainen on?", niin kuin hän on tehnyt aiemmin, Laura aloittaa kertomuksensa. 

"Luota nyt 5-vuotiaaseen, hyvä vitsi"

Niinpä Laura kertoo laittaneensa FaceTime-videopuhelun päälle, jotta Luca voisi toisessa huoneessa opiskellessaan kysyä äidiltään apua sitä tarvitessaan. Äiti huomasi, että poika oli "aika hiljaa", mutta ei ollut kovin huolestunut.

– Halusin, että hänestä tuntuu, että häneen luotetaan... Hahahaa, luota nyt 5-vuotiaaseen, hyvä vitsi Laura, nainen naureskelee.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jossain vaiheessa äiti vilkaisi nopeasti puhelintaan, ja vaikutti siltä, että Luca olisi ollut keskittyneessä tilassa.

– Olisi pitänyt mennä Specsaversille, Laura, äiti toteaa.

Kun äiti vihdoin otti puhelimensa kertoakseen Lucalle, että tämä voisi pitää tauon, hän ymmärsi, että poika oli "pelottavan hiljaa." Myös pojan katse oli jatkuvasti oudon hämmentynyt.

– Nauroin ja kysyin häneltä, oliko hän jähmettynyt, mutta tietenkään hän ei vastannut.

"Parittelevat iPadit" paljastivat huijauksen

Kun äiti lähti tarkastamaan tilannetta, hän kuuli Lucan äänen lauleskelemassa ja leikkimässä. Äidin vilkaistessa pojan huoneeseen hän havaitsi, että poika leikki leluillaan. Tässä vaiheessa Laura vielä ajatteli, että ehkä poika oli kuullut kehotuksen tauosta ja rynnännyt leikkimään. Mutta sitten äiti näki jotain hyvin erikoista.

– Menin lähemmäs ja näin oudon, pienen järjestelyn..., joka näytti siltä kuin kaksi iPadia parittelisi. Hänellä oli siskonsa iPad pystyyn nostettuna ja täydellisesti aseteltuna oman iPadinsa kameran linssin eteen. Ja mitäpä oli hänen siskonsa iPadilla, kysytte? Kuva hänestä istumassa pöytänsä ääressä näyttäen kevyesti huvittuneelta. Eikä vain yhtä kuvaa. Useita kuvia! Tuo pikkutörkimys laittoi feikkikuvan, jotta näyttäisi siltä, että hän istuisi siinä kuuntelemassa!

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Sinun täytyy myöntää, että olen aika nokkela"

Äiti kertoo yrittäneensä pidätellä naurun kyyneliä, kun hän otti asian puheeksi Lucan kanssa.

– Hän sanoi, että ei vain ottanut yhtä kuvaa, vaan halusi näyttää kaikki kuuntelunaamansa. Sitten hän katsoi minua suoraan silmiin ja lainasi jotain, mitä isänsä ja minä sanomme hänelle liian usein. Hän sanoi: "Sinun täytyy myöntää, että olen aika nokkela."

– Niin olet, poika. Aivan liian nokkela. Olen 5-vuotiaan huijaama.

Luca ei ole suinkaan ainoa ovela pikkuopiskelija, joka on ottanut teknologian apuun opiskelussa kyseenalaisella tavalla. Lue myös nämä hassut tarinat:

Lue myös:

    Uusimmat