Opettaja joutui tylyn kritiikin kohteeksi – puolustaa räväkkää tyyliään: "Tarvitsemme roolimalleja myös lapsille, jotka ovat erilaisia"

Räväkästä tyylistään tunnettu englanninopettaja joutui tylyn kritiikin kohteeksi netissä: ”Hän ei ole sovelias roolimalli lapsille, joihin on niin helppoa vaikuttaa” 1:54
Videolla nettivihan kohteeksi joutunut meikkiä käyttävä englanninopettaja Nick Popadich kertoo tapahtumista.

Meikki, lävistys nenässä ja ylisuuret aurinkolasit olivat liikaa jollekin vanhemmalle.

Nick Popadich opettaa englantia Grand Blancin koulussa Michiganissa. Hän on oppilaiden keskuudessa tunnettu värikkäästä tyylistään. Yksityiselämässä Nick on perheellinen kahden lapsen isä.

Äskettäin sosiaaliseen mediaan ilmestyi Nickiä kritisoivia viestejä ja kuvia. Niiden mukaan miehen tyyli, johon voi päivästä riippuen kuulua villit rajaukset silmissä, nenäkoru, sininen huulipuna tai ylisuuret aurinkolasit, eivät ole soveliaita opettajalle.

– Kyllä, käytän välillä meikkiä ilmaistakseni itseäni tietyllä tyylillä, Nick myöntää CNN:n haastattelussa.

"Hän ei ole sovelias roolimalli"

Hän ei ole nähnyt alkuperäistä nettiin laitettua kriittistä kommenttia hänen ulkonäöstään, mutta moni muu paikallinen on nähnyt. Nick havahtui ikävään tilanteeseen vasta myöhemmin, kun hänen puhelimensa oli alkanut soida.

– Sain paljon viestejä, jossa minua varoiteltiin, että joku kritisoi minua verkossa, Nick kertoo.

Alkuperäisessä postauksessa oli Nickin kuva ja sen alla kuvateksti:

”Onko totta, että tämä mies opettaa Grand Blancin koulussa? Hän ei ole sovelias roolimalli lapsille, joihin on niin helppoa vaikuttaa.”

Opettajalle sataa tukea

Julkaisun seuraus oli kuitenkin yllättävä. Nick on saanut kasapäin tukea ja rakkautta. ABC 12:n mukaan sadat ihmiset ovat rientäneet Nickin tueksi

– Alun shokin ja epätietoisuuden jälkeen ihmiset toivottivat minulle jaksamisia, Nick sanoo.

Nick tuomitsee saamansa kritiikin. Hänen mielestään koulun opettajien täytyy pystyä edustamaan jokaista koulunsa oppilasta.

– Tarvitsemme roolimalleja myös lapsille, jotka ovat erilaisia tai haluavat ilmaista itseään normaalista poiketen, Nick pohtii.

Lähteet: CNN ja ABC 12

Lue myös:

    Uusimmat